Victor Ponta, trup şi suflet alături de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de corupţie, a generat mobilizarea a circa 500 de simpatizanţi la sediul PSD din Piteşti. Alături de susţinătorii lui Nicolescu s-au aflat şi preşedintele PSD, Victor Ponta, precum şi câţiva lideri marcanţi ai partidului printre care Adrian Năstase (în acel moment,preşedinte al Consiliului naţional al PSD), Marian Vanghe

În discursul ţinut în faţa susţinătorilor lui Constantin Nicolescu, care cereau judecarea sa în libertate, Ponta a acuzat PDL de hoţie şi de corupţie şi le-a cerut oamenilor să nu le fie frică de cei de la PDL ori de senatorul Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş.

Citeşte şi
EDITORIAL DE SABIN ORCAN: Puşcăriabilii şi partidul-preş

„Vreau să vă spun că sper ca Dumnezeu să-i dea putere lui Constantin Nicolescu să treacă peste aceste momente. Doar noi putem face un singur lucru: să aratăm că suntem aproape de el şi că nu ne este frică de cei de la PDL. (...) Argeşul este pentru noi unul dintre judeţele cele mai importante, sunteţi oameni cu care noi ne-am mândrit şi de la Constantin Nicolescu la Tudor Pendiuc (n.r. - primarul Piteştiului), sunteţi oameni care aţi muncit pentru acest judeţ. Nu lăsaţi pe Andrei, nu lăsaţi PDL să fure acest judeţ cum au furat România“, le-a spus Ponta oamenilor adunaţi în curtea sediului PSD Argeş pentru a-l susţine pe Nicolescu.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe Constantin Nicolescu, acesta fiind acuzat, printre altele, de dare de mită şi de trafic de influenţă. În ziua următoare, Nicolescu s-a prezentat la Tribunalul Argeş, fiind susţinut de un grup de persoane care scandau „Jos Băsescu“. Tribunalul Argeş a dispus însă arestarea preventivă a lui Nicolescu pentru 29 de zile. La scurt timp de la anunţarea deciziei de arestare însă, lui Nicolescu i s-a făcut rău. El a fost trimis la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi operat pe cord. După câteva zile, în 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

Anul acesta, în 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost trimis, din nou, în judecată de procurorii DNA. El este acuzat de luare de mită şi de deturnarea a 900.000 de euro din fonduri europene.

Marţi dimineaţa, în jurul orei 9, Nicolescu a ajuns la sediul DNA Piteşti pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile într-un nou dosar privind fraude cu fonduri europene.

La intrare, Nicolescu a afirmat ironic că probabil că a greşit la referendum, când nu a obţinut prezenţă de 60 la sută, ci doar de 55 la sută. După aproximativ 30 de minute, la DNA Piteşti a fost solicitată o ambulanţă, iar la scurt timp echipajul medical l-a scos pe Nicolescu din sediul DNA pe o targă.

Constantin Nicolescu conduce PSD Argeş, iar la alegerile locale din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean.

Citeşte pe aceeaşi temă:
UPDATE PSD şi PDL Argeş, amendate după protestul de ieri
Ponta cheamă "oamenii din toată ţara" să ceară dreptate la PDL, în ziua recursului lui Nicolescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite