Vicepremierul Ungariei: Dacă aş avea cetăţenie română, aş vota pentru Traian Băsescu. Are carismă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semjen Zsolt
Semjen Zsolt

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat că dacă ar avea cetăţenie română la referendumul de duminică ar vota pentru rămânerea preşedintelui Traian Băsescu în fruntea ţării, afirmând că acesta a fost primul şef de stat care a admis existenţa unor judeţe în care maghiarii sunt majoritari.

„Dacă ar fi să mă joc cu gândurile şi dacă mama şi-ar fi păstrat cetăţenia română, iar eu aş fi avut cetăţenia română, aş fi votat pentru preşedintele suspendat Traian Băsescu", a declarat, miercuri, la Universitatea de Vară „Tusvanyos", vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, citat de Mediafax. Acesta a precizat că exprimă o opinie personală.

Semjen Zsolt le-a amintit participanţilor la Universitatea „Tusvanyos" că Traian Băsescu, PDL şi partidele aflate la guvernare în Ungaria fac parte din aceeaşi familie politică, motiv pentru care trebuie să fie solidari: „Băsescu face parte din familia Partidului Popular European, PDL şi FIDESZ fac parte din această familie, este clar că trebuie să existe solidaritate în rândul partidelor populare".

„Eu am avut un conflict personal cu preşedintele Băsescu, s-a supărat că eu am deschis un birou al Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, când m-am exprimat tranşant faţă de proiectul de regionalizare. Trebuie să spunem, însă, că pentru prima dată un preşedinte, un lider, a spus că există judeţe unde trăiesc maghiari în majoritate şi că ar trebui să aibă statut special. Traian Băsescu este o persoană şi un preşedinte cu carismă", a mai spus Semjen Zsolt.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite