Verestoy se teme că Băsescu sprijină concurenţa UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi membri ai CRU au avertizat, sâmbătă, la Târgu Mureş, asupra "legitimării" de către preşedintele Traian Băsescu, prin vizita de la Odorhei, a lui Szasz Jeno şi a organizaţiei

Mai mulţi membri ai CRU au avertizat, sâmbătă, la Târgu Mureş, asupra "legitimării" de către preşedintele Traian Băsescu, prin vizita de la Odorhei, a lui Szasz Jeno şi a organizaţiei conduse de el, Uniunea Civică Maghiară, ca alternativă la UDMR.
Liderul grupului UDMR din Senat, Verestoy Attila, a declarat că astfel se doreşte înfiinţarea unei "organizaţii false ca alternativă la UDMR".
"Nu putem simplifica lucrurile, că prin legitimarea prezidenţială s-a născut marea alternativă la UDMR. Nu pe Szasz Jeno, ci pe prietenul lui Orban Viktor l-au ales oamenii la Odorhei. Acestuia, reprezentant al aripii drepte maghiare, i s-au acordat prietenie şi credit. Scopul este înfiinţarea unei organizaţii false, ca alternativă la UDMR", a susţinut Verestoy.
El a adăugat că UDMR trebuie chiar restructurat şi a cerut muncă susţinută la nivel local pentru menţinerea Uniunii în preferinţele comunităţii maghiare.
"Dacă nu ne gândim că e nevoie de reorganizarea UDMR, s-a putea ca la viitoarele alegeri, cu legitimarea preşedintelui şi sprijinul dreptei din Ungaria, tot al patrulea, al cincilea maghiar să voteze acest bloc (UCM - n.r.)", a spus Verestoy, care a adăugat că numărul maghiarilor care vor vota împotriva UDMR va periclita şansele Uniunii de a depăşi pragul pentru intrarea în parlament.
În acelaşi timp, liderul UDMR Cluj, Konya Hamar Sandor, a afirmat că "s-a produs o legitimare şi o personalitate politică s-a născut cu sprijinul preşedintelui", şi că trebuie avut în vedere acest lucru, în perspectiva viitoarelor alegeri.
El a fost de părere că se urmăreşte divizarea maghiarimii şi slăbirea ei, care periclitează obţinerea scopului autonomiei, comentând cu un citat acest lucru: "Ce mizerie să rogi, când timpul te obligă să ceri hotărât".
Preşedintele CCU, Kelemen Hunor, a declarat, la rândul său, că se încearcă divizarea maghiarimii de către unii politicieni români şi, dacă acest lucru va reuşi, reprezentanţii maghiarilor nu vor mai intra în parlament în 2008.
"Pericolul este că unii dintre politicienii români ne divizează şi ne bagă în sărăcie. Lângă o politică de sine stătătoare, noi, maghiarii, trebuie să optăm şi pentru o coloană vertebrală dreaptă", a spus Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite