Vechea garda din PSD Constanta ii zgaltaie scaunul lui Mazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* Primarul si oamenii lui nu au fost primiti in conducerea Organizatiei municipale * Exclusi de pe listele impuse de Radu Mazare pentru viitoarele alegeri, consilierii locali PSD au votat impotriva binefacatorului care i-a rasplatit cu case si terenuri pentru prestatia lor din Consiliul local municipal

Nemultumirea care mocnea in PSD Constanta, de la impunerea lui Radu Mazare in fruntea filialei, cu toata gasca sa, a rabufnit luni seara. In sedinta Consiliului local municipal al PSD, convocata de presedintele organizatiei municipale, Gheorghe Dontu, s-a votat in unanimitate nesuplimentarea numarului de locuri in Biroul permanent local al filialei. Cele 6 posturi cerute de Radu Mazare pentru oamenii lui, cu girul responsabilului de zona Miron Mitrea, au fost respinse de cei 80 membri prezenti la intrunire (dintr-un total de 96). Astfel, au ramas fara functii: Gabi Stan - directorul Corpului de Control al Primariei Constanta, pentru care Mazare inventase postul de presedinte executiv la Municipiu; Eduard Martin - fiul prefectului, sef al "Polaris" SA (firma de salubritate a orasului), care trebuia instalat pe postul de vicepresedinte; Virginia Stefanica - director economic in primarie si alte persoane din administratia Mazare. Pentru ca mare parte dintre acestia se afla taman in Brazilia, in suita primarului, ei nu au participat la sedinta. Vechea garda s-a strans unita in jurul lui Gheorghe Dontu, considerat autoritatea morala a PSD Constanta. Parlamentarii au facut front comun, uitand jocurile si interventiile la Centru care i-au schimbat, pe rand, de la conducerea filialei. Surprinzatoare este si atitudinea consilierilor locali PSD, care, 3 ani si jumatate, au fost masa de manevra pentru initiativele lui Mazare. Rasplatiti cu case ANL si terenuri in Constanta si Mamaia pentru tot neamul, consilierii PSD s-au trezit acum exclusi de pe schitele de liste pentru viitoarele alegeri, pe care vrea sa le impuna Mazare. Consilierii au votat, luni, potrivit constiintei de partid care s-a trezit brusc in ei, cu cateva luni inainte de alegeri. Initiator al miscarii din partid este indicat deputatul Stefan Giuglea, dar cel care a iesit in fata, expunandu-se tirurilor lui Mazare, este Gheorghe Dontu. El si-a dat, ieri, demisia din functia de viceprimar al Constantei, pentru a se dedica dirijarii campaniei electorale, asa cum a fost desemnat de la Centru. Singurul dintre parlamentari care a ramas fidel lui Mazare este tocmai cumnatul lui Dontu, Tudor Balta, contracandidatul actualului primar la alegerile din 2000. Balacarit din plin de presa lui Mazare si acuzat in campanie de legaturi cu mafiotii musulmani din Constanta, Balta este acum aliatul primarului in conducerea PSD. Infuriat ca a fost tradat de masa pesedistilor, Radu Mazare, presedintele fara putere al Organizatiei judetene, a transmis telefonic, de peste Ocean, ca se va adresa direct lui Adrian Nastase pentru a discuta "puciul" din filiala: "Noi am fost invitati sa preluam conducerea acestui partid pentru a avea performanta". In lupta pentru putere, gruparea lui Radu Mazare nu se are decat pe sine, deoarece nu beneficiaza de sustinerea "judetului". Contactat, ieri, Gheoerghe Dontu ne-a declarat ca nu are, deocamdata, nici un semn, nici de bine, nici de rau, de la conducerea centrala a partidului.
PSD trimite o echipa sa puna lucrurile la punct
O delegatie pesedista de la centru va merge, saptamana viitoare, la Constanta, pentru a media conflictul din organizatia judeteana. Echipa, formata din Miron Mitrea, Octav Cozmanca, Bogdan Niculescu-Duvaz si Dorina Mihailescu, va face o evaluare la fata locului, dupa ce, in prealabil, va purta discutii "intr-un cerc mai larg de oameni". Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a afirmat ieri ca, in general, la Constanta, toate partidele au avut probleme si s-a aratat increzator ca situatia se va rezolva.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite