Blaga îndeamnă primarii să dea în judecată Guvernul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful de campanie al PDL pentru alegerile locale, Vasile Blaga, i-a îndemnat pe primarii care trebuie să restituie banii alocaţi de fostul Guvern şi încă necheltuiţi să dea în judecată Guvernul Ponta.

"Vă spun, domnilor primari, atacaţi în justiţie decizia Guvernului Ponta, iar noi vă vom da formularele de luni, că n-au ce să vă facă, deocamdată vă blochează conturile în Trezorerie, dar voi veţi câştiga proces după proces", a spus Vasile Blaga.

Blaga a precizat că decizia Guvernului Ponta nu este o dovadă de democraţie, ci un mod "de a băga frica" în primari.

"Asta înseamnă democraţie? Nu. Ăsta-i modul în care ştiu ei (Guvernul Ponta - n.r.) să guverneze. Să bage frica, să ameninţe oamenii, cei slabi de îngeri să treacă la ei", a afirmat Blaga.

Vasile Blaga le-a spus participanţilor că acei membri ai partidului care vor încerca să treacă la una din formaţiunile din USL nu vor fi bine primiţi, ci doar vor fi folosiţi.

"Dar să nu creadă că îi lasă ăia (noua putere - n.r.) să treacă la ei. (...) Îi mai ţin o săptămână, aşa, şi îşi vor bate joc de ei ca de hoţii de cai, de ăia care încearcă acuma să le lingă scările. Că şi eu aş face la fel. Şi eu aş face la fel!", a subliniat Blaga.

Primarii vor fi obligaţi să returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocaţiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu în termen de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii prin care actualul Executiv a decis, marţi, recuperarea acestor sume.

"Banii trebuie restituţi în trei zile de la apariţia în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern", a spus ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.

Mulţi dintre primarii care au primit bani de la Cabinetul Ungureanu spun acum că nu mai pot returna sumele întrucât le-au cheltuit, în special pentru plata unor datorii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite