Vasile Blaga: Crin Antonescu se face de râs. Nu va ajunge niciodată la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, luni seară, că cei din USL nu au nicio șansă de a schimba componenţa Curţii Constituţionale pentru a putea demara suspendarea preşedintelui.

"Nu văd cum ar putea schimba judecătorii. O eventuală decizie în Parlament va fi atacată imediat la CCR. Iar acolo, din nouă judecători, doar trei sunt propuşi de PDL, nu se poate zice că ne favorizează. Crin Antonescu se face de râs, nu este prima dată. Nu va ajunge niciodată la Cotroceni", a spus Blaga.

Liderul PDL a spus ca intentia de a-l suspenda pe Traian Basescu este menita sa acopere scandalul plagiatului lui Victor Ponta si lipsa de solutii economice a USL.

"Vor sa abata atentia publica de la faptul ca nu guverneaza, nu au solutii. N-am primit la Parlament niciun act normativ referitor la guvernare, iar somajul a crescut cu 0,38 la sută. Si mai vor sa impuste un iepure, au o problema de imagine cu plagiatul lui Victor Ponta", a adăugat Blaga.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a spus ca, pana la jumatatea lui august, se va închega o alianta de dreapta, care sa faca fata atacului "stangii socialiste" asupra instituțiilor statului.

"Vom incepe imediat discutiile de constituire a unei aliante cu Initiativa Civica de Centru Dreapta a lui Mihai Răzvan Ungureanu și cu organizații sau chiar partide. Avem experiența în astfel de construcții. Vom depune toate eforturile pentru a coagula tot ce înseamnă dreapta și centru dreapta. Pana la jumatatea lui august vom avea program politic și program de guvernare. Am discutat deja cu Mihai Răzvan Ungureanu pentru a participa la acțiuni comune".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în această săptămână, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, USL ar putea depune şi chiar vota cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

În acelaşi timp, liderul PNL a subliniat că se poate ajunge la suspendare dacă sunt întrunite condiţiile procedurale parlamentare, fiind necesar însă şi un răspuns al Curţii Constituţionale.

Antonescu a arătat că miza sesiunii extraordinare este schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale, apreciind că, în actuala componenţă, CCR "este o ruşine"

Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (...) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine", a declarat liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite