Vasile Blaga: Când voi primi înştiinţarea de la instanţă, o voi pune imediat în aplicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Blaga a declarat astăzi seara că va respecta decizia Curţii de Apel Bucureşti de suspendare a decretului prin care a fost numit ministru interimar al Internelor şi, în momentul în care va primi înştiinţarea, o va pune în aplicare.

"Respect orice hotărâre judecătorească, indiferent de nivelul instanţei, că îmi convine sau nu îmi convine", a declarat Vasile Blaga la Antena3. "În momentul în care vom primi înştiinţarea, o vom pune imediat în aplicare", a mai spus ministrul, citat de NewsIn.

Blaga a precizat că decizia de vineri a Curţii de Apel "nu are nicio putere asupra calităţii de ministru al Administraţiei şi Internelor interimar, ci pe viitor executarea directă a acestei funcţii nu va fi posibililă decât după o hotărâre judecătorească, pe fond astfel încât atribuţiile mele sunt delegate, cum au fost după prima zi când am fost numit ministru".

Ministrul a mai spus că de organizarea alegerilor se va ocupa comisia tehnică, sub coordonarea secretarului de stat Mihai Capră. "În ceea ce priveşte organizarea alegerilor, să nu uităm că la nivel naţional există o comisie tehnică naţională al cărei preşedinte este ministrul Administraţiei şi Internelor, dar al cărei vicepreşedinte este secretarul de stat responsabil cu prefecturile, respectiv secretarul de stat, Mihai Capră. Deci, dânsul va prelua conducerea comisiei tehnice", a spus Blaga, adăugând că această comisie urmează să se întrunească luni.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, astăzi, acţiunea social-democratului Dan Nica şi a decis suspendarea executării decretului prezidenţial prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor şi viceprim-ministru interimar până la pronunţarea unei decizii pe anularea decretului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite