Vasile Blaga: ARD are o lista cu cinci nume pentru postul de premier, după alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat, marţi seara, la o emisiune TV, că Alianţa România Dreaptă (ARD) are o listă cu cinci nume potrivite pentru a ocupa postul de premier după alegerile parlamentare, precizând faptul că toți ar fi mai buni decât Victor Ponta, deoarece nu mint şi au capacităţi administrative.

„Evident că avem o listă cu oameni care ar putea prelua o astfel de responsabilitate. Ne-am gândit în alianţă la cinci nume care ar putea să ocupe o astfel de responsabilitate şi oricum toţi ar fi mult mai buni decât domnul Ponta şi prin faptul că nu ar minţi în halul ăsta şi oricum ar avea experienţe administrative mult mai mari ca domnul Ponta fiecare dintre ei", a spus Vasile Blaga, la Naşul Tv.

Preşedintele PDL a reiterat că un program de guvernare bun pentru România s-ar putea realiza dacă după alegerile parlamentare s-ar forma o alianță cu PNL.

"O alianţă naturală ar fi cu PNL. Nu am avea nicio problemă cu ei din punctul unui program de guvernare cu adevărat bun pentru România, nu îi spun nici de stânga, nici de dreapta, un program de guvernare adevărat pentru România, dar pe de altă parte eu cred că lucrurile acestea s-ar şi putea întâmpla dacă avem acest scor pentru că eu cunosc foarte mulţi oameni din PNL care îşi doresc lucrul acesta", a precizat democrat-liberalul.

Întrebat dacă ARD va condiționa formarea alianței „fără Crin Antonescu", Blaga a răspuns că astfel de condiţii sunt „neproductive".

„Astfel de condiţii sunt neproductive. La un moment dat, ni s-a spus şi nouă >>faceţi lucrurile astea fără Băsescu<< şi nu ne-a plăcut. Sunt absolut convins că sunt ei în stare să îşi rezolve problemele în interiorul PNL-ului fără intervenţia PDL-ului", a punctat Blaga.

Vasile Blaga a fost întrebat dacă ARD ar face un compromis, și anume să renunţe la postul de premier în cazul unei alianţe după parlamentare. acesta răspunzând că dacă vrei să faci un lucru bun pentru ţară, atunci nu trebuie să ai condiţii înainte de negocieri.

„Într-o astfel de negociere contează exact pe ce te bazezi, câţi parlamentari ai, şi nu numai. Dar eu sunt adeptul, pentru că am participat la foarte multe negocieri spun un lucru foarte simplu, dacă vrei să faci un lucru foarte bun pentru ţară, un lucru foarte bun atunci să nu ai condiţii prealabile până nu ai trecut la negociere", a afirmat democrat-liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite