Blaga: Prezenţa totală la referendum a fost de 46,26%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat,astăzi, că, din punctul de vedere al PDL, participarea la referendum a fost de 46,26% şi a arătat că mulţumeşte românilor care "au respins clar şi fără echivoc încercarea USL de a pune capăt ordinii de drept din România".

Blaga a precizat, într-o conferinţă de presă, că din numărotarea paralelă a PDL rezultă că participarea la vot la referendum a românilor, inclusiv a celor din diaspora, este de 46,26%, din care 86,82% au votat "DA", iar 11,2% au votat "NU", iar 113.967 au fost voturi nule.

Blaga a spus că PDL întotdeauna a fost foarte aproape de rezultatul oficial, arătând că are un program foarte bine pus la punct pentru numărătoarea paralelă.

"Niciodată nu am dat greş. Se joacă la sutimi cel mult", a spus Blaga.

El a adăugat că mulţumeşte românilor care au respins referendumul, menţionând că sondajele arată că românii nu au luat în considerare solicitarea USL prin care s-a cerut demiterea preşedintelui.

"Mulţumim românilor care au respins, clar şi fără echivoc, încercarea USL de a pune capăt ordinii de drept din România, mulţumim celor care au sancţionat prin neprezentare derapajele grave de la normele democraţiei, sondajele arată că românii nu au luat în considerare solicitarea USL prin care a cerut demiterea preşedintelui. (...) Domnul Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu nu au câştigat nicio majoritate la referendum, românii au arătat că vor să trăiască într-o ţară europeană", a mai spus Vasile Blaga.

El a arătat că PDL îi va respecta pe toţi românii, şi pe cei care au spus "DA" la referendum, şi că PDL este deschis la dialog în linia stabilită de Constituţie şi normele democratice, iar în cazul în care USL refuză, "România va merge în prăpastie".

"Va trebuie să ţinem cont a spus şi preşedintele de fiecare român şi de cei care au spus «DA» la referendum. Trebuie toţi respectaţi", a adăugat Vasile Blaga.

El a arătat că e momentul ca USL să înţeleagă că este absolut necesar să renunţe la atacarea statului de drept şi să întoarcă faţa spre respectarea valorilor şi principiilor democratice.

"PDL este deschis la dialog în limita stabilită de Constituţie de normele şi cutumele democratice în cazul în care USL refuză România va merge în prăpastie", a mai spus Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite