Vasile Blaga: Cei cinci poliţişti care au purtat arme la miting vor răspunde penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, că liderii de sindicat care ''au incitat lumea şi i-au condus efectiv la Palatul Cotroceni'' vor fi sancţionaţi contravenţional, iar cinci poliţişti care au participat la mitingul de vineri având asupra lor arme vor răspunde penal.

''Discutăm de un marş şi de un miting neautorizat la Palatul Cotroceni şi cei care au greşit vor plăti. Unii contravenţional - liderii de sindicat - care au incitat lumea şi efectiv i-au condus către Palatul Cotroceni, şi, unde va fi cazul, unii vor răspunde penal, pentru că, din păcate, (...) unii dintre colegii noştri, cinci la număr purtau arme, lucru absolut interzis la manifestări publice pentru oricine. Noi nu putem face diferenţiere în favoarea poliţiştilor, dimpotrivă. Ce se aplică oricărui manifestant care încalcă legea va trebui să se aplice şi poliţistului'', a declarat Blaga, la Realitatea TV.

Acesta a susţinut, totodată, că salariile bugetarilor vor fi majorate începând de anul viitor, însă nu a avansat un procent, afirmând ca acesta este discutat între ministerele Muncii şi Finanţelor şi confederaţiile sindicale.

''Este clar că vor fi majorate salariile, din decembrie, ale bugetarilor. Procentul este în discuţie între Ministerul Muncii, Ministerul de Finanţe şi confederaţiile sindicale şi trebuie avut grijă şi de înţelegerea pe care o are România cu Fondul Monetar Internaţional şi cu Comisia Europeană. Nu pot să spun eu exact care va fi procentul'', a spus acesta, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite