Vasile Blaga: Vreau să știu care sunt partenerii internaționali ai lui Ponta. Numai Voronin i-a aprobat deciziile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga, noul preşedinte al PDL
Vasile Blaga, noul preşedinte al PDL

Președintele PDL, Vasile Blaga, a acuzat guvernul Ponta, în cadrul unei conferințe de presă, de criticile aduse României de la Bruxelles. Blaga l-a somat pe premier să își asume responsabilitatea pentru încălcarea principiilor statului de drept și izolarea României în plan internațional.

Principalele declarații ale președintelui PDL, Vasile Blaga:

- După instalarea Guvernului Ponta, raportul constată tensiuni în interiorul statului și cere aceluiași guvern să ia măsuri pentru ameliorarea abuzurilor.

- Singurul responsabil pentru criticile Comisiei este Guvernul Ponta care a călcat statul de drept în picioare.

- Ponta și USL au modificat în timpul jocului rregulile de desfășurare a referendumului, au schimbat Avocatul Poporului, l-au suspendat pe președinte.

- Numai după intervenția UE vrea să restabilească Ponta statul de drept. România nu are nevoie de un Guvern care califică drept „fascistă" preocuparea pentru statul de drept. România nu are nevoie de cineva cum e Chiuariu, care îl numește „politruc" pe Barroso și spune că raportul MCV e o jignire.

- UE a cerut anularea deciziilor, iar majoritatea parlamentară USL a continuat lista de abuzuri. Majoritatea USL a folosit această sesiuneparlamentară extraordinară pentru a lua o decizie ilegală, care prevede prelungirea cu 4 ore a votului la referendum. Aceasta este o încălcare flagrantă, pentru că regulile jocului nu puteau fi schimbate decât până acum 2 zile.

- Ponta nu își asumă faptul că deciziile sale sunt în afara legii și îl somez să ne spună cine sunt partenerii săi internaționali. Se referea, probabil, la Voronin, singurul care simpatizează cu USL.

- Abuzurile guvernului Ponta au redus leul, iar neîncrederea investitorilor străini îi lasă pe români fără locuri de muncă. Abuzurile guvernului Ponta îi vor lăsa pe români fără fonduri pentru agricultură, fără fonduri pentru infrastructură și fără dreptul la liberă circulație.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite