Vasile Blaga, preferat în fruntea PDL de 44% dintre simpatizanţii partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Blaga este preferat ca preşedinte al democrat-liberalilor de 44% dintre simpatizanţii partidului, în timp ce Emil Boc de 36%, arată un sondaj de opinie CSOP, realizat la comanda PDL, în perioada 2-8 mai. Cercetarea a fost dată publicităţii cu doar două zile înainte ca democrat-liberalii să-şi aleagă noul preşedinte la Convenţia Naţională.

Conform CSOP, 30% dintre români îl văd pe Vasile Blaga ca fiind cel mai potrivit şef al PDL, în timp ce doar 12 % cred că Emil Boc este croit pentru această funcţie. La nivelul votanţilor şi simpatizanţilor partidului, raportul de forţe este ceva mai echilibrat: 44% optează pentru secretarul general, iar 36% pentru premier.

Viziunea electoratului român coincide cu cea a simpatizanţilor PDL atunci când vine vorba de cel de-a treilea candidat la funcţia de preşedinte al partidului- Theodor Paleologu: doar 6% consideră că acesta ar fi cel mai potrivit preşedinte. Sondajul mai relevă că 4% dintre simpatizanţii PDL nu sunt interesaţi de această competiţie, în timp ce, la nivel naţional, dezinteresul atinge cote de 29%.

De ce s-au retras Stolojan şi Videanu. Udrea şi Anastase, lipsite de credibilitate

59% dintre simpatizanţii PDL nu au încredere în Theodor Stolojan, în timp ce doar 35% consideră că actualul prim-vicepreşedinte al PDL (care nu mai caoncurează pentru nicio funcţie în partid) este o personalitate demnă de încrederea lor.În aceeaşi situaţie se află şi Monica Macovei: 52% nu au încredere, 31% au încredere. Şi Elena Udrea are probleme de credibilitate, 53% dintre pedelişti neavând încredere faţă de 43% care au încredere.Cel mai prost stă la acest capitol Roberta Anastase şi Adriean Videanu. În prezent prim-vicepreşedinte, Videanu nu mai candidează pentru nicio funcţie.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 53% dintre cei care declară că intenţionează să participe la vot, la viitoarele alegeri parlamentare, ar opta pentru USL, în timp ce 20% ar vota cu PDL, 10% cu Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, 6% cu UDMR, 6% cu PRM şi 3% cu PNG.

Sondajul CSOP a fost realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, fiind intervievate 1.060 persoane şi pe un eşantion suplimentar de 200 de votanţi sau de simpatizanţi PDL. Marja de eroare este de +/- 3%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite