Vanghelie şi Ponta îşi dau cu Aura în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, Marian Vanghelie şi Aura Vasile
Victor Ponta, Marian Vanghelie şi Aura Vasile

Primarul sectorului 5 a plănuit demisia Aurei Vasile şi revenirea ei în PSD pentru a-i arăta lui Victor Ponta  că poate lăsa partidul fără parlamentari. Liderul PSD ar putea bloca întoarcerea acesteia.

Deputata Aura Vasile a revenit, ieri, în PSD după ce luni fusese membru UNPR.  Ea nu a oferit nicio explicaţie pentru „baletul" său politic din ultimele zile. „Dacă eram în deplinătatea forţelor şi nu eram cu perfuzia la mână, probabil veneam eu în Cameră şi spuneam ce aveam de spus. Motiv pentru care am transmis o altă hârtie la grup, în care spun că revin asupra primei decizii şi rămân în grupul PSD", a declarat Aura Vasile. Revenirea Aurei Vasile în PSD s-a produs după o întâlnire pe care a avut-o luni seară cu Marian Vanghelie.

Liderul PSD, Victor Ponta, a  reacţionat fără entuziasm la aflarea ştirii că Aura Vasile se întoarce în PSD. El a citat un articol din statutul PSD, potrivit căruia, cel care îşi pierde calitatea de membru PSD poate reveni doar peste un an în partid. Liderul PSD a adăugat că aşteaptă să discute cu Aura Vasile pentru a lua o decizie în privinţa acesteia. Ponta a spus că nu agreează genul acesta de „telenovele", în care „dimineaţa vrei să pleci, iar noaptea nu mai pleci". El o va ierta pe Aura Vasile doar dacă  „a vrut să râdă de coaliţie". 

Dincolo de argumentele juridice, rezerva cu care Victor Ponta priveşte recâştigarea unui vot în Parlament are explicaţia în faptul că liderul PSD este conştient că în spatele întregii poveşti este primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Bătălia pentru PSD Bucureşti

Marian Vanghelie încearcă să redevină şeful PSD Bucureşti după ce a fost debarcat din această funcţie de Victor Ponta, care, în prezent, coordonează conducerea filialei. În prima fază, primarul sectorului 5 s-a aşezat la masa negocierilor cu Victor Ponta încercând să „smulgă" promisiunea că va fi reinstalat în fruntea organizaţiei din Capitală.

Cum Ponta nu a părut să dea înapoi, Vanghelie a trecut la planul de rezervă. Acesta vizează o demonstraţie publică a controlului pe care îl are asupra PSD Bucureşti, dar şi un avertisment că partidul ar putea pierde câteva voturi în Parlament dacă el continuă să fie marginalizat.  Primul pas al acestei demonstraţii a fost plecarea de la  PSD la UNPR a deputatei Aura Vasile, apropiată a lui Marian Vanghelie. „Mutarea" a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât Aura Vasile era cunoscută drept o critică a actualei Puteri, inclusiv a UNPR.

Planurile lui Vanghelie

Spre seară, Vanghelie a anunţat televiziunile că a convins-o pe Aura Vasile să revină în PSD. Mai mult, primarul sectorului 5 a adăugat că deputatei i s-a făcut rău în timpul discuţiei. Pe lângă mesajul către Victor Ponta, Vanghelie, aflat într-un con de umbră în PSD, a „semnalizat" şi către activul social-democrat, căruia i-a arătat că este grijuliu cu un membru cunoscut de partid. Vanghelie a încercat, în acest fel, să se distanţeze de Victor Ponta, care comentase relaxat plecarea Aurei Vasile din Parlament.

Potrivit unor surse parlamentare, planurile lui Vanghelie nu se opresc aici. Dacă nu va fi reinstalat în fruntea PSD Bucureşti, Vanghelie ar putea determina o nouă „răzgândire" a deputatei Aura Vasile. Mai mult, alţi parlamentari apropiaţi de Marian Vanghelie ar putea părăsi PSD în perioada următoare. Printre aceştia se numără senatorul Cătălin Voicu, aflat în dizgraţia conducerii PSD după ce a petrecut un an în închisoare sau deputatul  Oana Mizil. La final, este posibil ca însuşi Marian Vanghelie să plece la UNPR.

"Dacă a vrut să-şi bată joc de uneperişti  şi de Roberta Anastase,  în cazul ăsta cred că putem sa o iertăm. Dacă nu a fost vorba despre asta, atunci nu.''
Victor Ponta preşedintele PSD

Dispute în Parlament

Ioan Oltean (PDL) a citit, ieri, în plenul Camerei, cererea de înscriere în UNPR depusă, luni, de Aura Vasile. Social-democraţii au protestat invocând revenirea ei  în PSD, dar a doua cerere va fi prezentată anul viitor, după vacanţa parlamentară.

Iliescu cere rezolvarea situaţiei de la Bucureşti

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, ieri, că în urma suspendării conducerii organizaţiei PSD Bucureşti s-a creat o stare de incertitudine care se prelungeşte, el precizând că a vorbit cu liderul social-democraţilor Victor Ponta pentru a „curma" această situaţie.
El a adăugat că situaţia actuală a PSD Bucureşti nu este de natură a afecta alegerile din 2012. „Avem un an în faţă, se poate rapid rezolva o asemenea situaţie", a spus Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite