Vanghelie îl atacă pe Sorin Oprescu la Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD
PSD

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie l-a atacat dur pe primarul general Sorin Oprescu, pe care l-a acuzat de afaceri cu Elena Udrea dar şi că ar intenţiona să vândă RADET-ul. Afirmaţiile vin în contextul în care prin partid se vorbeşte despre o posibilă reîntoarcere a lui Oprescu în rândurile social-democraţilor. În această situaţie Vanghelie şi-ar vedea năruite planurile de a candida la Primăria Capitalei.

Atacul lui Vanghelie a fost gradual: mai întâi Oprescu a fost făcut răspunzător sta pentru tragedia de la Maternitatea Giuleşti, apoi acuzat de afaceri necurate cu PDL şi cu oamenii de afaceri Bodgan Buzăianu şi Costel Bobic. „Ştiaţi că Oprescu pleacă la Geneva cu avionul lui Buzăianu (n.r. Bogdan Buzăianu, om de afaceri)? Vă spun eu”, a informat Vanghelie asistenţa pentru început. Şi a continuat cu „realizările” lui Oprescu, prezentate pe un ton din ce în ce mai nervos: „Ceasuri de aur, vaporaşe de milioane de euro, de ce ne trebuie nouă vaporaşe nu înţeleg, afacerea Hidrobicicleta, acoperişuri verzi pentru care se fac studii de fezabilitate, reparaţii in Satul francez unde avem problema acea cu Costică Costanda, asfaltări ilegale în parcul Tineretului”.

Citiţi şi:

Vanghelie cere „tratament distinct” pentru PSD Bucureşti

PSD reciclează mapele cu „Mircea Geoană, preşedinte”

Apoi a urmat artileria grea: Oprescu ar fi implicat în „bătălia gunoaielor”şi ar vrea să vândă RADET-ul.  "Acum nu se fac licitaţii pe ceea ce înseamnă salubrizarea pentru că se încearcă cu acest Buzăianu să se facă mai multe firmuliţe de off-shore pentru a prelua activitatea de salubrizare. (...) Se doreşte şi concesionarea RADET şi vânzarea exact ca pe modelul Apa Nova", a tunat liderul PSD Bucureşti de la microfon.

După ce şi-a asigurat aplauzele sălii, Vanghelie a pus degetul pe rană: prezenţa lui Oprescu la Congresul PSD. „Dacă vine, părerea mea este bună, dar numai dacă poate să de debaraseze de avionul particular al lui Buzăianu, dacă poate să de debaraseze de Buzăianu, de Bobic, de afacerile cu PDL şi dacă ne spune sincer, că eu îl cred, că nu are nicio legătură cu Buzăianu şi cu Udrea. Dacă va spune asta şi eu îl cred, atunci este binevenit, pentru că avem nevoie de toate forţele ca să scăpăm de Traian Băsescu. Dar nu putem să ne păcălim că putem să scăpăm de Traian Băsescu făcând bani cu echipa lui", a avertizat vicele PSD.

Atacul lui Vanghelie pare menit să accentueze semnele de întrebare care plutesc printre social-democraţi cu privire la Oprescu. Voci din mediul politic susţin că acesta şi-ar fi construit în ultima perioadă o relaţie destul de strânsă cu Elena Udrea şi cu unii din apropiaţii acesteia. În ciuda acestor speculaţii, Oprescu a fost invitat să participe la Congresul PSD, iar surse social-democrate susţin că liderul PSD Victor Ponta ar dori să-l convingă să se întoarcă în partid.

Eventualitate în care, cu Oprescu candidat, social-democraţii şi-ar maximiza şansele de a câştiga Primăria generală la viitoarele alegeri, dar Vanghelie şi-ar vedea destrămat visul de a deveni din edil de sector primarul Capitalei. Nici Sorin Oprescu, nici liderul PSD Victor Ponta nu au putut fi contactaţi pentru a oferi lămuriri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite