Vanghelie îi pune tălpi lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de la Sectorul 5, Marian Vanghelie, îl vede pe doctorul Oprescu doar pe locul al treilea în partid, după Mircea Geoană şi Ion Iliescu. În ierarhia lui Vanghelie, Adrian Năstase nu are

Primarul de la Sectorul 5, Marian Vanghelie, îl vede pe doctorul Oprescu doar pe locul al treilea în partid, după Mircea Geoană şi Ion Iliescu. În ierarhia lui Vanghelie, Adrian Năstase nu are loc, primarul pesedist considerând că fostul premier ar trebui să plece la pensie.
În ceea ce priveşte candidatura lui Oprescu, Vanghelie a fost tranşant, lăsând impresia că el conduce organizaţia Bucureşti. "Acest subiect trebuie clarificat, iar organizaţia ar trebui să analizeze şansele pe care Oprescu le are prin candidatura la una din funcţiile de conducere centrale", susţine Vanghelie. şedinţa de vineri seară de la PSD Bucureşti a Biroului executiv a fost tensionată. Social-democraţii bucureşteni nu s-au lămurit dacă Oprescu râvneşte sau nu la fotoliul lui Mircea Geoană.
În schimb, Oprescu a aflat că Marian Vanghelie îl vede al treilea om în partid, după Iliescu şi Geoană. În spatele uşilor închise, preşedintele organizaţiei a fost nevoit să dea explicaţii în ceea ce priveşte zvonul candidaturii sale şi să constate amar că nu prea au fost voci care să-i laude intenţia, ci, dimpotrivă. Oprescu a negat, de asemenea, orice fel de implicare a fostului preşedinte al PSD, Adrian Năstase, în aşa-zisa lui candidatură. "Dumneavoastră chiar credeţi că Adrian Năstase are nevoie ca cineva să stea în spatele lui sau că Sorin Oprescu are nevoie să stea în spatele cuiva? Chiar mă simt jignit.
Această idee nu a existat şi a provenit din presă", a spus Oprescu. Preşedintele social-democraţilor bucureşteni consideră, de altfel, ca este mult prea devreme să se pronunţe asupra candidaturii. Pe de altă parte, preşedintele executiv Marian Vanghelie susţine că nu l-a sunat pe Mircea Geoană că să-şi exprime dezacordul în legătură cu candidatura lui Oprescu.
"Pe cuvânt de onoare că nu i-am dat telefon lui Mircea Geoană. Dacă vreţi, vă dau telefonul să mă verificaţi", se jura Vanghelie în faţa preşei. Totuşi, la finalul şedinţei, Oprescu şi Vanghelie au pozat în faţa ziariştilor ca o echipă unită. Pentru a linişti spiritele în organizaţie şi în partid, Marian Vanghelie a anunţat că, deocamdată, Sorin Oprescu nu şi-a manifestat intenţia de a candida împotriva lui Mircea Geoană la şefia PSD.
Cu toate acestea, apele în organizaţie nu sunt limpezi. Preşedintele şi preşedintele executiv de la PSD Bucureşti şi-au strâns mâinile fără să convingă pe nimeni.
"Am avut o discuţie bărbătească, s-au spus lucrurile în faţă şi scopul nostru este acela de a pune la punct lucrurile în organizaţie", a declarat, la rândul său, Sorin Oprescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite