Vanghelie, propulsat la şefia PSD Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o opinie pe care am auzit-o de la toţi colegii cu care am vorbit astăzi. (...) Interimatul trebuie curmat", a declarat, ieri, preşedintele PSD, Mircea Geoană, la terminarea turului său prin

Este o opinie pe care am auzit-o de la toţi colegii cu care am vorbit astăzi. (...) Interimatul trebuie curmat", a declarat, ieri, preşedintele PSD, Mircea Geoană, la terminarea turului său prin organizaţiile locale. Geoană a spus că, în premieră, ieri a fost convocat un consiliu municipal, care are scopul de completare a poziţiilor vacante la nivelul conducerii municipale a partidului. Rezolvarea "situaţiei interimare" înseamnă că va trebui găsită o persoană care să ocupe funcţia de preşedinte executiv, rămasă vacantă în urma promovării lui Sorin Oprescu pe postul de preşedinte al filialei din Bucureşti. Mircea Geoană a mai spus că, în cel mult o lună de zile, se doreşte organizarea unei conferinţe extraordinare a PSD Bucureşti, pentru a se alege, statutar, o nouă conducere a filialei. "Nu văd motive statutare care să-l împiedice pe Dan Ioan Popescu să candideze", a precizat Mircea Geoană când a fost întrebat dacă fostul preşedinte al PSD Bucureşti ar candida din nou.

Iliescu, interesat de organizaţia Bucureşti
Organizaţia PSD Bucureşti continuă să fie una dintre cele mai agitate organizaţii ale partidului. Ceea ce miercuri seară părea a fi aproape sigur, în sensul numirii lui Marian Vanghelie ca preşedinte executiv interimar, joi, după întâlnirea lui Mircea Geoană cu organizaţiile de sectoare, nu mai părea atât de sigur. Surse din partid spun că majoritatea organizaţiilor au cerut să se renunţe la orice formă de interimat şi să se treacă la alegeri statutare. Acesta se pare că a fost şi argumentul adus de organizaţii liderului PSD, Mircea Geoană, care, doar cu o zi înainte, declara public că Marian Vanghelie are toate şansele să devină preşedinte executiv interimar. Dacă la prima vedere lucrurile par a fi corecte, în realitate se pare că Ion Iliescu vrea să redevină factorul principal în luarea deciziilor, cel puţin deocamdată, la nivel de Bucureşti. Aceleaşi surse spun că multe voci nu sunt mulţumite de Sorin Oprescu ca preşedinte, pe motiv că nu ar fi bun organizator. Şi, prin urmare, altcineva ar trebui să deţină această funcţie. Se pare că omul la care Ion Iliescu s-a gândit nu este Vanghelie, ci ar fi tocmai Dan Ioan Popescu. Aceleaşi surse spun că acesta ar putea fi reactivat în funcţia pe care o deţinuse, iar cel care va face demersurile pentru acest lucru va fi tocmai Iliescu, şi nu din simpatie, ci forţat de anumite situaţii. Chiar dacă nici miercuri seară şi nici joi Iliescu nu a participat la şedinţe, surse spun că s-a întreţinut intens la telefon cu cei care au participat la aceste şedinţe.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite