Vanghelie îl lasă pe Blănculescu fără mandatul de senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Blănculescu (foto) a anunţat că vrea să atace în instanţă decizia Consiliului PSD Bucureşti de a-l suspenda pe şase luni din calitatea de membru partidului şi să facă o plângere

Ionel Blănculescu (foto) a anunţat că vrea să atace în instanţă decizia Consiliului PSD Bucureşti de a-l suspenda pe şase luni din calitatea de membru partidului şi să facă o plângere penală împotriva lui Marian Vanghelie.

În urma suspendării, Blănculescu ratează şansa de a deveni senator.

Joi seară, şeful pesediştilor bucureşteni, Marian Vanghelie, a convocat o şedinţă a conducerii organizaţiei din Capitală a PSD ca să stabilească cine va ocupa locul de parlamentar rămas vacant după ce Dan Voiculescu a demisionat din Senat. Potrivit votului din 2004, când PSD şi PC au candidat pe liste comune, Ionel Blănculescu ar fi putut deveni senator după demisia lui Voiculescu.

Consiliul PSD Bucureşti a decis să-l suspende timp de şase luni din partid pe Blănculescu, pe motiv că nu a desfăşurat activitate politică şi nu a plătit cotizaţia la zi. Marian Vanghelie a anunţat că 96 din 106 membri ai Consiliului au votat ca Nicolae Mărăşescu să-l înlocuiască pe Dan Voiculescu în Senat.

Ionel Blănculescu a afirmat că decizia este "nelegală şi vădit netemeinică". "Scopul deciziei este de fapt de a împiedica accederea mea în Senatul României", mai spus Blănculescu. El a declarat că motivele pentru care a fost suspendat nu au suport în realitate, pentru că pe 3 decembrie 2006 a fost la Consiliul Naţional al PSD şi a prezentat o dovadă de plată pentru trei milioane de lei vechi, achitaţi în luna februarie, pentru cotizaţia la organizaţia PSD sector 1. (Alexandru Macoveiciuc)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite