„Vânătoarea“ liderilor UDMR bucură USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„O presiune politică pornită după refuzul ofertei prezidenţiale privind reorganizarea" sau „dovada că s-a deschis sezonul de pescuit şi vânătoare la lideri UDMR" sunt pentru unii lideri ai Uniunii substraturile cazului ministrului Mediului, Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenţă.

„Modul cum se împroaşcă cu noroi într-un ministru fără o documentare prealabilă şi fără o înştiinţare oficială reprezintă dovada că s-a deschis sezonul de pescuit şi vânătoare la lideri UDMR, asta e clar", a comentat pentru „Adevărul" deputatul Petru Lakatos. El s-a declarat convins că acest caz a apărut după „încercarea eşuată de a determina UDMR să ia unele măsuri nedemocratice, cum ar fi reorganizarea". „Se va discuta despre acuzaţiile care i se aduc lui Laszlo Borbely şi în şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, de la Cluj-Napoca. Analizate vor fi şi relaţiile din coaliţie şi invitaţia la dialog adresată de reprezentanţii USL", a mai spus deputatul UDMR.

De altfel, liderii Opoziţiei s-au arătat nu numai „dispuşi la dialog", ci chiar dornici de a-i primi cu braţele deschise pe membrii UDMR, în cazul în care vor decide „să facă pasul în afara guvernării". „Dacă se va dovedi că este o comandă politică în cazul Borbely, ar trebui să fie un motiv în plus pentru UDMR să iasă de la guvernare şi să ni se alăture", a arătat şeful senatorilor PNL, Puiu Haşotti.

Deşi apăruseră informaţii despre o posibilă schimbare a sa de la Guvern, ministrul Mediului a primit însă ieri încurajări din partea premierului. „Borbely este membru cu drepturi depline al Guvernului, împotriva sa nefiind începută nicio anchetă oficială", a declarat ieri Boc. „Îl ştiu de 20 de ani ca om corect", a întărit şi vicepremierul Marko Bela. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite