Van Rompuy transmite că prevederile raportului MCV din iulie trebuie implementate în întregime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Herman Van Rompuy, președintele Consiliului European
Herman Van Rompuy, președintele Consiliului European

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a transmis, vineri, președintelui Traian Băsescu că prevederile raportului MCV din iulie trebuie implementate în întregime și că așteaptă progrese până la sfârșitul anului.

Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat situația economică din Uniunea Europeană și recentele evenimente din România, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European.

"Președintele Van Rompuy a încurajat toate partidele din România să coopereze într-un spirit constructiv și al respectării statului de drept, a independenței justiției și a rolului tuturor instituțiilor. Președintele Van Rompuy a făcut apel la implementarea completă a raportului MCV din iulie al Comisiei Europene și a precizat că așteaptă progrese pânâ la sfârșitul anului", se arată în comnicat.

Cei doi lideri au avut un schimb de opinii privind uniunea monetară și, în special, mecanismul de supraveghere a băncilor.

Președintele Traian Băsescu a efectuat, vineri, o vizită la Bruxelles, unde a mai avut întrevederi cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și cu comisarul european pentru justiție, Viviane Reding.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite