Zgonea: Deciziile Curţii se aplică, nu se comentează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, astăzi, că decizia CCR referitoare la neconstituţionalitatea Ordonanţei care restrânge atribuţiile Curţii "se aplică, nu se comentează" şi a mai spus că, spre deosebire de alţi colegi, el nu s-a născut pe funcţia de preşedinte.

"Decizia Curţii se aplică, nu se comentează. Eu aştept să văd explicaţia din decizia Curţii şi o voi pune în aplicare. Nu se poate comenta o decizie a Curţii. La nivel politic poţi să faci anumite considerente politice. Eu ca preşedinte al Camerei Deputaţilor sunt obligat ca în momentul în care această decizie vine să o trimit Comisiei juridice pentru a face modificările de rigoare", a spus Zgonea.

Întrebat dacă ar putea să-şi piardă funcţia de preşedinte al Camerei dacă CCR ar admite sesizarea PDL privind modul în care a fost aleasă noua conducere a Camerei şi a Senatului, Zgonea a spus că el nu s-a născut în funcţia de preşedinte, ca alţi colegi.

"Spre deosebire de alţi colegi de-ai mei, eu nu m-am născut pe funcţia de preşedinte şi nici nu număr 70 egal 180. Dacă voinţa plenului va fi de a schimba preşedintele Camerei Deputaţilor cu alt preşedinte, eu personal, ca politician, nu am o problemă, îmi fac la fel de bine datoria de parlamentar cu altă funcţie. Este o funcţie trecătoare pentru noi cei care am intrat în politică. Eu sunt obligat să respect legislaţia şi constituţia când sunt în această funcţie şi să respect şi deciziile CCR", a arătat Zgonea.

Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a declarat, astăzi, că decizia CCR privind neconstituţionalitatea Ordonanţei care restrânge drepturile acestei instituţii reprezintă "o victorie a democraţiei" şi a arătat că CCR poate analiza sesizările PDL privind noua conducere a Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite