Zgonea: Nu putem vorbi despre sesiune extraordinară în cazul Dobre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că nu se poate vorbi în acest moment de convocarea unei sesiuni extraordinare pentru cazul Victor Paul Dobre, pentru că plenul dezbate un raport, care urmează să fie dat de comisia juridică.

Zgonea a arătat că acesta este motivul pentru care a convocat o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei, în care se va transmite la Comisia juridică solicitarea Parchetului instanţei supreme în cazul lui Victor Paul Dobre.

"Suntem departe de lege şi de Regulament în momentul în care am convoca o sesiune extraordinară, pentru că plenul dezbate un raport. În momentul în care cineva face o astfel de afirmaţie, înseamnă că deja avem raportul Comisiei juridice şi asta înseamnă o antepronunţare. Nu avem un raport, pentru că nu am trimis încă documentul", a spus Zgonea.

El a anunţat că Biroul Permanent va stabili un termen pentru raportul Comisiei juridice, abia apoi urmând a se convoca plenul, pentru dezbaterea şi adoptarea raportului.

Zgonea a mai spus că a avut o discuţie şi cu liderii grupurilor parlamentare şi cu membrii Biroului permanent al Camerei, o parte dintre ei neaflându-se în ţară la acest moment.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite