Tabără: Seceta a cuprins şi minţile din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Tabără
Valeriu Tabără

Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără (PDL) a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că seceta ar fi cuprins minţile celor care fac parte din actualul Guvern, în cazul cărora "s-au contractat celulele" şi acum a început să "le plouă în cap".

Tabără a comentat afirmaţiile senatorului PNL Varujan Vosganian, care "găsea argumente că reducerea creşterii economice din acest an se datorează strict secetei".

"E adevărat că a fost o secetă extraordinară, tehnologică, atmosferică, şi culmea că a cuprins şi minţile din Guvern, nu mai spun de la Ministerul Agriculturii. E secetă peste tot şi s-ar putea ca pe seceta aceasta să se fi contractat celulele şi iată că plouă şi probabil la unii să le plouă în cap şi să vină cu noi idei pe mai departe", a spus fostul ministru al Agriculturii.

Tabără a mai susţinut că a avertizat încă din toamna anului 2011 că acest an va fi unul greu, în care domeniul agricol va fi afectat de secetă, fapt pentru care a şi convocat Consiliul Naţional pentru Combaterea Secetei. El a precizat că actualul ministru al Agriculturii nu numai că nu a convocat acest for, dar nu a supravegheat procesul de irigare în acest an, multe dintre canalele de irigaţii nefiind folosite în primăvară.

Tabără a susţinut că ministrul Agriculturii şi-ar fi delegat competenţele şi dreptul de semnătură, în condiţiile în care ar trebui să se afle la serviciu de dimineaţă până noaptea.

"Cine conduce Ministerul Agriculturii? Pentru că am înţeles că a delegat toate drepturile de semnătură. Eu am mai întâlnit înaintea mea miniştri care şi-au delegat semnăturile, inclusiv responsabilitatea (...) Incredibilă incompetenţă, toţi fug de răspundere, dar fac politică. Sunt câteva ministere în care nu poţi fi şef de partid sau responsabil de partid, nu ai cum, pentru că de dimineaţă până seara, până noaptea trebuie să fii acolo, nu poţi fi în altă parte", a susţinut deputatul PDL.

Tabără a fost întrebat dacă ştie pentru ce perioadă şi-ar fi delegat Constantin dreptul de semnătură ca ministru.
"Nu a fixat o perioadă, este un obicei al unor miniştri de a-şi delega semnăturile, tocmai pentru a-şi elimina din responsabilităţi", a afirmat fostul ministru al Agriculturii.

Deputatul PDL a mai susţinut că ministrul Agriculturii ar trebui să se preocupe mai mult de nivelul sumelor alocate României în viitorul exerciţiu financiar al UE.

"Domnul Daniel (Constantin - n.r.) ar trebui să stea la Bruxelles, mai ales că are un secretar de stat care provine de acolo, să stea acolo, acolo e locul lui. Iar dincoace are doi specialişti pe domenii, secretari de stat, care zi de zi ar trebui să vadă câte staţii pompează, ce face ANIF-ul acesta care opturează restructurarea sistemul de îmbunătăţiri funciare", a mai spus Tabără.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite