Valeriu Tabără cere sesiune parlamentară extraordinară pentru a discuta cazul lui Dobre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Tabără
Valeriu Tabără

Deputatul PDL Valeriu Tabără a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în privinţa ridicării imunităţii fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre USL trebuie să facă ceea ce a făcut PDL în acest tip de situaţie, adică "să deschidă drumul justiţiei".

Tabără a fost întrebat dacă apreciază oportună o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a fi discutată solicitarea Parchetului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre.

"Absolut, eu cred că atunci când este vorba de justiţie, nu avem niciun fel de problemă pentru a ne întruni, şi eu sper ca USL să facă ce a făcut PDL. Ar trebui atunci când are probleme de ridicat imunitate şi de a deschide drumul justiţiei să facă ce am făcut şi noi, nu le cerem mai mult", a răspuns Tabără.

El a mai fost întrebat dacă parlamentarii PDL vor lua parte la o astfel de sesiune.

"E datoria noastră de parlamentari să fim prezenţi la orice dezbatere care priveşte societatea românească şi mai ales astăzi e nevoie să fim prezenţi şi să clarificăm cât mai repede problemele cu care ne confruntăm şi cu care se confruntă de fapt zona politică din România astăzi", a răspuns deputatul PDL.

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat sâmbătă că USL solicită CSM să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal, menţionând că în Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

Mănescu a precizat că Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că îi sunt interceptate convorbirile.

În plus, Mănescu a menţionat că parlamentarii USL nu vor accepta introducerea în dezbatere a solicitării Parchetului ICCJ în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale acestuia, informează Mediafax.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite