Valeriu Stoica renunţă la candidatura pentru o funcţie în PDL şi speră că şi alţi colegi din partid să facă un asemenea gest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica este hotărât să renunţe la candidatura pentru o funcţie în conducerea democrat-liberalilor, pentru a se dedica exclusiv activităţii la  Institutul de Studii Populare (ISP), din postura de simplu membru al PDL.

Stoica a declarat că a avut "onoarea de a fi invitat de Emil Boc să candidez în echipa sa", pentru una din funcţiile de la vârful ierarhiei partidului, invitaţie care reflectă "o încredere" din partea premierului şi pentru care i-a "mulţumit sincer."

"Am fost pus în faţa unei alegeri dificile: pe de o parte, să îmi menţin poziţia de decizie la vârful partidului; pe de alta, să mă retrag din prima linie şi să continui efortul de consolidare a identităţii partidului şi a bazei sale doctrinare, păstrându-mi doar rolul de preşedinte al Institutului de Studii Populare", a spus, pentru Mediafax, Stoica.

Stoica a precizat că în urma "unei analize la care orice om responsabil este obligat în momente de cumpănă" a ajuns la concluzia că "circumstanţele politice şi personale" nu îi mai permit să se dedice ambelor funcţii în acelaşi timp.

"Am ales ca de acum înainte să îmi continui activitatea politică doar în calitate de simplu membru al PDL, mandatat să asigure realizarea programului început la ISP. Altfel spus, am decis ca la Convenţia Naţională a PDL din această lună să nu candidez pentru nici o funcţie de conducere", a mai spus vicepreşedintele PDL.

El speră că şi alţi colegi din partid, din generaţia sa, vor avea înţelepciunea să facă un asemenea gest.

"Am luat această decizie şi pentru a dovedi că oamenii politici trebuie să ştie nu numai când să iasă în faţă, dar şi când şi cum să se retragă în linia a doua. M-aş bucura dacă tot mai mulţi dintre colegii mei de generaţie ar înţelege acest principiu şi ar face ca şi mine un pas înapoi pentru a deschide drumul altora, mai tineri. Gestul meu implică pentru aceşti colegi de generaţie o sugestie şi o provocare. Pot şi vor să-l urmeze?! M-aş bucura ca un număr cât mai mare dintre ei să ridice această manuşă", a mai declarat, pentru Mediafax, Valeriu Stoica.

El a mai spus că susţine "fără rezerve" candidatura premierului Emil Boc pentru funcţia de preşedinte al PDL, convins fiind că premierul "oferă garanţia că programul de reformare a României şi a PDL nu se va opri".

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, fost ministru al Jusţiţiei şi fost preşedinte al PNL este una dintre cele mai longevive prezenţe pe prima scenă politică românească.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite