Valeriu Stoica, dat afară din PNL a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

reluat, într-o emisiune televizată, tema privind jocurile pe care omul de afaceri le face în partid, arătând că magnatul petrolului autohton a dorit să facă din PNL un instrument pentru

reluat, într-o emisiune televizată, tema privind jocurile pe care omul de afaceri le face în partid, arătând că magnatul petrolului autohton a dorit să facă din PNL un instrument pentru negocierea intereselor economice proprii. "Atunci când eşti un mare om de afaceri, ai două modalităţi de a-ţi promova interesele: printr-o competiţie onestă cu ceilalţi sau încercând să obţii nişte beneficii care nu sunt rezultatul competiţiei oneste. Tranziţia din România, din păcate, a creat mari oameni de afaceri, mai ales prin acest mod de extragere a rentelor prin intermediul unor surse de putere. Politica este folosită ca o resursă pentru obţinerea de avantaje economice", a spus Stoica. El a precizat că s-a opus intenţiilor lui Patriciu, lucru care a determinat coalizarea oamenilor acestuia împotriva lui. Fostul preşedinte al partidului a mai arătat că şi şeful statului este hotărât să demonteze "oligarhia politică" din România şi că Băsescu nu a dat dovadă de ipocrizie în acest domeniu. "Dacă mă puneţi să aleg între Dinu Patriciu şi Traian Băsescu, cu siguranţă îl aleg pe Traian Băsescu", a mai spus Valeriu Stoica.
"Visul meu, să fiu consilier"
Pe de altă parte, Stoica a recunoscut, după o intervenţie telefonică a vicepreşedintelui PNL Dan Radu Ruşanu, că, în 2004, i-a cerut liderului de atunci al formaţiunii, Theodor Stolojan, să-l admită ca invitat fără drept de vot în Biroul Permanent Central. "Nu îmi era dor, dar în acel moment era nevoie de un punct de vedere foarte clar în legătură cu strategia partidului şi credeam că aveam îndreptăţirea morală să-mi exprim punctul de vedere vizavi de strategia partidului", a explicat avocatul. El a mai spus că regretă că, în 2002, nu a rămas alături de Theodor Stolojan, în calitate de consilier al acestuia. "Pentru viitor, nu am decât această dorinţă: să fiu consilier - se ţine seama de sfatul meu, bine, nu se ţine seama de sfatul meu, este altceva - în legătură cu strategia partidului şi în legătură cu doctrina partidului", a conchis Valeriu Stoica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite