Valer Dorneanu, propunerea PSD pentru Avocatul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dorneanu
Valer Dorneanu

Propunerea PSD pentru funcţia de Avocat al Poporului este Valer Dorneanu, a anunţat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, după şedinţa biroului permanent.

Zgonea a spus despre Dorneanu că este un om de o probitate profesională deosebită, care a avut susţinerea din partea opoziţiei.

De asemenea, Zgonea a menţionat şi discuţia pe care a avut-o cu Vasile Blaga privind renumirea lui Gheorghe Iancu în funcţia de Avocat al Poporului, pe care o consideră „o palmă pe obrazul celorlalte cinci grupuri politice şi o sfidare la adresa parlamentarilor“. 

„Am avut o discuţie cu preşedintele PDL şi l-am rugat ca atunci când vrei să fii partener de încredere în dialog cu celelalte forţe politice să nu-i pui într-o situaţie sensibilă. Vă reamintesc că Avocatul poporului a fost revocat din funcţie de cinci din cele şase grupuri parlamentare, venind cu aceeaşi propunere. Este o palmă pe obrazul celorlalte cinci grupuri politice şi o sfidare la adresa parlamentarilor. Domnul Blaga mi-a promis că va găsi o soluţie astfel încât lucrurile să fie pe varianta propusă de noi, adică un consens pentru o propunere la Avocatul poporului“, a adăugat Zgonea.

Pe data de 3 iulie, Gheorghe Iancu a fost revocat din funcţia de Avocatul Poporului, într-o sesiune extraordinară. Interimatul este asigurat de Valer Dorneanu. 

Propunerea PDL pentru Avocatul Poporului este tot Gheorghe Iancu, a anunţat vicepreşedintele PDL Cristian Preda, în 20 august.

UDMR, în schimb, îl susţine pe Eckstein Kovacs Peter.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite