Vadim visează la un cartel PRM-PNG-PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

C.V. Tudor vrea să formeze un cartel electoral, din care să facă parte şi PNG şi PDL, susţin surse parlamentare. Şansele sunt mici: PNG l-a refuzat, iar cu PDL nu a purtat încă

C.V. Tudor vrea să formeze un cartel electoral, din care să facă parte şi PNG şi PDL, susţin surse parlamentare. Şansele sunt mici: PNG l-a refuzat, iar cu PDL nu a purtat încă discuţii

PRM se întruneşte, astăzi, în Consiliul Naţional. Ordinea de zi conţine discutarea strategiei electorale şi stabilirea candidaţilor.

Confruntaţi cu rezultatul dezastruos de la locale, unde PRM a scos un scor de aproximativ 3,7%, liderii partidului, în frunte cu preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, au căutat un plan pentru a trece de pragul electoral.

Potrivit unor surse parlamentare, la începutul lunii iulie, C.V. Tudor anunţa în Colegiul Director al formaţiunii alcătuirea unui cartel electoral. La acea vreme, liderul PRM se referea la o colaborare cu Alianţa PSD+PC.

Însă, când discuţiile au devenit mai aplicate între PRM şi PC, conservatorii au pus condiţia fuziunii prin absorbţie, C.V. Tudor a refuzat, relaţiile dintre cele două partide s-au răcit brusc, iar liderul PRM s-a reorientat.
Acum ideea de cartel îi cuprinde pe alţii, au menţionat sursele citate.

PNG refuză, cu PDL nu s-a discutat

Surse din PRM au confirmat faptul că liderul PRM vrea să includă partidul într-un cartel electoral, însă au precizat că "discuţiile se află abia în faza de început".

C.V. Tudor şi lideri importanţi ai partidului dau semnale constante în ceea ce priveşte o apropiere între PRM şi PNG, însă în urmă cu câteva săptămâni Gigi Becali a spus că nu este interesat că lucreze cu C.V. Tudor. În relaţia cu PDL nu s-au purtat încă discuţii pe această temă.

C.V. Tudor ar putea anunţa formarea cartelului electoral chiar astăzi, la Consiliul Naţional. Blamând "patrulaterul negru PNL-PSD-PC-UDMR" şi aducând din nou în discuţie tema separatiştilor maghiari, C.V.T udor va declara că PRM îl va sprijini pe Traian Băsescu, "singurul care s-a opus patrulaterului negru", afirmă surse bine informate.

Voinescu: Colaborarea cu PNG şi PRM, exclusă

Publicistul Sever Voinescu nu se gândeşte să adopte aceeaşi manieră de protest precum consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu faţă de înţelegerea dintre PRM şi PDL.

El nu va renunţa la candidatura sa pentru PDL, în colegiul Ploieşti Sud, pentru Camera Deputaţilor. "Din punctul meu de vedere, credinţa în anumite principii este combustibil pentru luptă şi nu o scuză pentru a o abandona", spune el.

Voinescu declară că prietenul său, consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, nu va reveni asupra deciziei de a nu mai candida pentru PDL şi nici el nu încearcă să îi schimbe părerea.

"Este o mare greşeală", spune Sever Voinescu despre înţelegerea dintre cele două partide, care adaugă că a fost dezamăgit de acest act politic.

Solicitat să comenteze posibilitatea ca înţelegerea de la Senat să capete forma unei colaborări electorale, Voinescu spune: "Este un coşmar din zona imposibilului. Cred că este exclus. PRM este şi rămâne adversarul nostru". Nici PNG nu are şanse mai mari de apropiere de PDL, după Sever Voinescu. "Ar fi o greşeală. În alegeri mergem singuri", spune el.

Traian Băsescu a declarat ieri că nu a avut nici o legătură cu desemnarea lui C.V. Tudor ca vicepreşedinte la Senat şi nu s-a consultat cu vreun partid, nici măcar cu PDL.

Europenii critică acordul PRM - PDL

Eurodeputatul PSE, Hannes Swoboda, a declarat că apropierea dintre PRM şi PDL nu este un semn de bun augur şi nici nu reprezintă un pas înainte pentru clasa politică românească. "Am fost surprinşi", a spus Swoboda, referindu-se la faptul că PDL a cedat PRM postul de vicepreşedinte al Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite