Vadim Tudor desfiinţează grupul extremiştilor din PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PRM îşi retrage europarlamentarii din grupul Identitate-Tradiţie-Suveranitate Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat că intenţionează să-i retragă pe cei

Preşedintele PRM îşi retrage europarlamentarii din grupul Identitate-Tradiţie-Suveranitate

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat că intenţionează să-i retragă pe cei cinci eurodeputaţi ai partidului său din grupul Identitate-Tradiţie-Suveranitate. Vadim Tudor afirmă că măsura se impune din cauza declaraţiilor dure ale Alessandrei Mussolini la adresa românilor din Italia.

Consecinţa este că ITS ar putea fi desfiinţat, întrucât regulamentul PE prevede că un grup parlamentar trebuie să aibă în componenţă minimum 19 membri din cinci state comunitare. În urma retragerii peremiştilor grupul va rămâne cu doar 18 membri.

Europarlamentarii PRM nu regretă hotărârea liderului lor, afirmând că au fost păcăliţi în momentul înfiinţării grupului de către Jean Marie Le Pen şi Bruno Gollnish. C. V. Tudor va supune aprobării conducerii partidului decizia de retragere.

El acuză "declaraţiile iresponsabile pe care doamna Alessandra Mussolini le-a făcut împotriva poporului român, ca de pildă <> sau <> ". Liderul PRM arată că formaţiunea pe care o conduce nu poate sta alături de "o persoană care este profund duşmănoasă împotriva poporului român".

"Unul e în puşcărie, doi s-au bătut cu poliţia"

Grupul ITS numără în prezent 23 de membri. La constituire, erau 20 de eurodeputaţi, cărora li s-au adăugat doi bulgari şi ex-liberalul Mircea Coşea.

Eugen Mihăescu, nr. 1 pe lista PRM pentru euroalegeri, ne-a declarat că face lobby de mai multă vreme pe lângă Vadim Tudor în vederea retragerii partidului din ITS. "Bine am făcut că am ieşit de acolo! Domnul Mott, singurul englez din grup, este în puşcărie pentru nouă luni. Alţi doi belgieni s-au bătut în stradă cu poliţia. Ne-am pus alături de oameni care nu meritau", spune Eugen Mihăescu.

El este vicepreşedintele grupului Identitate-Tradiţie-Suveranitate şi reclamă faptul că PRM a fost păcălit la constituirea acestuia de către cei doi lideri, Jean Marie Le Pen şi Bruno Gollnish. Iniţial, ei au promis României Mari singurul post de vicepreşedinte, însă ulterior au mai înfiinţat trei astfel de funcţii, plus una de prim-vicepreşedinte.

"Dacă nu-şi cere scuze public şi nu înaintează conducerii Parlamentului European un act în care să-şi ceară scuze pentru jignirile aduse poporului român, ne vom retrage", avertizează europarlamentarul PRM Daniela Buruiană. Ea o acuză pe Alessandra Mussolini că recidivează în afirmaţii care culpabilizează românii. "Toate ţările au ţigani, nu doar România. Infractorii nu au etnie", spune Buruiană.

ITS, "oaia neagră" de la Bruxelles

Facţiune naţionalistă condusă de controversaţii lideri ai Frontului Naţional Francez, Jean Marie Le Pen şi Bruno Gollnisch, grupul europarlamentar numit Identitate, Traditie şi Suveranitate (ITS) s-a constituit în ianuarie 2007. A beneficiat de adeziunea a 20 de membri din şapte ţări: Franţa, Austria, Belgia, România, Bulgaria, Italia, Marea Britanie. Legitimitatea ITS a fost des atacată de unii membri ai Legislativului european, iar restul grupurilor politice europene au izolat practic ITS. (Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite