"Vadim Tudor să demisioneze"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

500 de peremişti cer demisia de onoare a preşedintelui PRM "România Mare" trebuie să se democratizeze şi să-şi schimbe liderul. Acestea sunt solicitările peremiştilor din Constanţa,

500 de peremişti cer demisia de onoare a preşedintelui PRM

"România Mare" trebuie să se democratizeze şi să-şi schimbe liderul. Acestea sunt solicitările peremiştilor din Constanţa, Dolj, Argeş şi Vrancea.

Radu Comănici, cel care a pus bazele Grupului de Iniţiativă pentru reformarea PRM, susţine că protestatarii vor cere convocarea unui Congres Extraordinar pentru a clarifica trei aspecte.

"În primul rând, este vorba despre democratizarea PRM, în sensul că forurile competente prevăzute în statut şi în legea partidelor politice să ia deciziile politice care se impun şi să hotărască în chestiuni de cadre, legat de promovare, de excludere sau destituiri din funcţii.

În al doilea rând, vom cere schimbarea discursului politic al partidului şi al liderului naţional, pentru că acestea nu mai corespund etapei actuale. În fine, vom cere schimbarea conducerii partidului", declară Comănici.

Dezastru la locale

Fostul peremist prevede un scor dezastruos pentru PRM la alerile locale, ceea ce ar confirma că "partidul este în cădere liberă". Comănici este convins că 500 de oameni vor veni să picheteze sediul PRM şi plusează chiar, afirmând că nemulţumirea în partid este generală, dar "unii din conducerea PRM se tem că li se va retrage sprijinul politic".

"Sloganul pe care-l vom afişa este SOS PRM! Noi am constatat că reacţiile preşedintelui partidului sunt cele caracteristice, cu invective şi jigniri de genul golani, schizofrecinici, idioţi, care îl caracterizează", a declarat Comănici. El a spus că "trei oameni fac şi desfac lucrurile în PRM": Corneliu Vadim Tudor, Lucian Bolcaş şi Gelil Eserghep. "Lucian Bolcaş este de acord cu tot ce spune Vadim, iar celălalt îi ţine umbrela", mai acuză fostul membru al PRM Constanţa.

Bolcaş: "PRM este democratic"

Prim-vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, îl acuză pe Radu Comănici de "combinaţii cu Radu Mazăre" şi de falsificarea listelor de candidaţi.

Adevărul: Cum comentaţi demersul lui Radu Comănici?

Lucian Bolcaş: Sunt o serie de oameni despre care niciodată nu s-a scris nimic şi care deodată devin vedete de presă pentru că au fost excluşi din PRM. E vorba doar despre un personaj care l-a servit până acum pe domnul Mazăre. Cum să ceri modernizarea unui partid din care au fost excluşi după ce s-a verificat că au încercat să falsifice listele de candidaţi pentru locale?

De ce nu l-aţi dat mai de mult afară din partid?

Nu au existat niciodată informări interne ale unor asemenea situaţii. Este doar una dintre combinaţiile pe care Comănici le face cu domnul Mazăre pe plan local.

Mai este PRM în prezent un partid democratic?

Da. Deciziile sunt luate absolut statutar. Caracterul democratic al partidului nu poate fi contestat. Există structuri de conducere democratic alese, iar deciziile se iau întotdeauna în cadrul unor consultări. Desigur, acestea nu se iau, spre deosebire de alte partide, la gura presei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite