VIDEO Scandal la sediul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, 200 de membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor au participat la un miting în faţa sediului central al PSD din şoseaua Kiseleff. Demonstraţia nu a fost autorizată, iar jandarmii au intervenit pentru a debloca bulevardul ocupat de manifestanţi.

„Iniţial, ei au participat la Congresul extraordinar al BNR, care s-a desfăşurat la Muzeul Ţăranului Român. La ora 13,00, aveau programat în apropierea Guvernului un protest, declarat la Primărie şi Jandarmerie, însă ei s-au deplasat la sediul PSD din Kiseleff pentru a depune un memoriu, blocând şoseaua”, a declarat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti. Traficul pe bulevard a fost barat de o maşină a Poliţiei Rutiere, iar jandarmii i-au împrăştiat pe manifestanţi.

Ce vrea BNR şi ce spun social-democraţii

Revoluţionarii au cerut ca numirea secretarului de stat pentru problemele revoluţionarilor să fie depolitizată. Ei s-au declarat împotriva instalării în acest post a lui Gelu Voican Voiculescu, un zvon care ar fi determinat protestul, după unii participanţi la miting.

Ministrul Victor Ponta a declarat că nu a auzit rostindu-se numele lui Voiculescu în PSD, în această chestiune. Coaliţia nu a luat în discuţie o nouă numire la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), pentru că Emilian Cutean a fost dat afară din guvern în urmă trei zile, a precizat el.

„Ne-am adunat aici pentru a cere ca noi să fim cei care numesc secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor”, a declarat liderul BNR, Gheorghe Costin. Protestatarii au fost invitaţi să se întâlnească cu liderul tinerilor social-democraţi, deputatul Nicolae Bănicioiu. „Iniţial mi-au spus că vin, apoi au spus că nu discută sub un anumit nivel.

Când am văzut că nu aveau chef de dialog, am plecat”, a declarat Bănicioiu. Deputatul PSD i-a îndrumat pe revoluţionari către Cristina Ecaterina Coruţ, numită şefă la SSPR până la găsirea unei soluţii în coaliţie.

În cele din urmă, Vladimir Mănăstireanu, secretar general al Guvernului, a anunţat că viitorul secretar de stat de la SSPR va fi numit după negocieri cu reprezentanţii revoluţionarilor şi ai PSD.

Secretar condamnat

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Emilian Cutean la cinci ani de închisoare pentru un prejudiciu de 200.000 de lei, adus bugetului Guvernului. Luni a fost demis de către premierul Emil Boc. Cutean a fost trimis în judecată de DNA în 2006, sub acuzaţia că a întreprins operaţiuni incompatibile cu funcţia sa.


Sursa - REALITATEA.NET

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite