VIDEO Cozmin Guşă: Antonescu şi Ponta sunt „Moni şi Iri” ai USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost secretar general al PSD şi ulterior director de campanie al lui Traian Băsescu la alegerile din 2004, Cozmin Guşă vede greu de realizat scenariul unei apropieri între PDL şi USL. „Acest lucru este posibil doar dacă Crin Antonescu nu va mai fi preşedinte al PNL”, a spus Cozmin Guşă, în cadrul unui dialog cu jurnaliştii George Rădulescu şi Ion M. Ioniţă, difuzat pe www.adevarul.ro.

„Eu nu exclud ca USL să treacă, începând cu această toamnă, printr-o fază de „Moni şi Iri” – „Victor şi Crin”, prin fel de fel de certuri şi divorţuri. S-ar putea ca PSD şi PNL să intre în alegeri separat”, anticipează Guşă.

„Băsescu, un Adi Mutu al politicii”

E foarte talentat, dă goluri, câştigă alegeri, dar din când în când face câte-o chestie care-l aruncă într-o perioadă de suspendare – aşa îl descrie pe şeful statului Cozmin Guşă, cel care a contribuit la obţinerea de către Traian Băsescu a primului mandat prezidenţial. „El este pentru mine un Adi Mutu al politicii”, a adăugat Guşă, referindu-se la modul în care preşedintele a gestionat relaţia cu Federaţia Rusă. Din punctul său de vedere, această relaţie rece a marcat mandatul lui Traian Băsescu întrucât o relaţie privilegiată cu Moscova ar fi însemnat „contracte economice avantajoase pentru ţara noastră şi putere factualizată a unui preşedinte jucător”. „Dacă reuşea parteneriatul cu Putin, Traian Băsescu nu devenea un om foarte util pentru Rusia, ci pentru întreg blocul euroatlantic. Ar fi fost mană cerească”, a spus Cozmin Guşă în cadrul unui dialog cu jurnaliştii George Rădulescu şi Ion M. Ioniţă, difuzat pe www.adevarul.ro.

„Ponta a vrut să scape de un potenţial competitor”

Alexandru Athanasiu, Ecaterina Andronescu şi Adrian Severin erau potenţialii competitori ai lui Victor Ponta la şefia PSD, potrivit lui Cozmin Guşă.

„Cazul Severin a fost administrat de Ponta astfel încât să scape de un potenţial competitor”, susţine cel care a fost „mâna dreaptă” a lui Adrian Năstase, atunci când acesta era prim-ministru.

În ceea ce priveşte calculele politice ale preşedintelui Traian Băsescu, Guşă consideră că şeful statului nu poate fi bănuit de altceva decât de jocuri care să-i aducă profit sau siguranţă personală. „Este singurul politician care se concentrează pe momentele iunie 2012 şi decembrie 2012. Traian Băsescu nu-şi doreşte ultimii doi ani de mandat cu un guvern ostil sieşi, cu nişte teribilişti impredictibili – unul cu vocaţie de procuror care arestează tot ce prinde, indiferent dacă este vinovat sau nu (mă refer la Ponta) şi altul cu vocaţie de Mesia (mă refer la Crin Antonescu)”, a afirmat Cozmin Guşă în cadrul unui dialog cu jurnaliştii George Rădulescu şi Ion M. Ioniţă, difuzat pe www.adevarul.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite