VIDEO Și ei au fost copii: zgâtia Băsescu, Ponta cel neastâmpărat și Udrea cea fără ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zgâtia Băsescu, Ponta cel neastâmpărat și Udrea cea fără ciocolată
Zgâtia Băsescu, Ponta cel neastâmpărat și Udrea cea fără ciocolată

Politicienii de astăzi, prinși în tumultul gospodăririi treburilor cetății, își amintesc rar de copilărie. Însă gândul la vremurile când erau juni este singurul care stârnește aceeași reacție pe fețele politicienilor, indiferent de funcție, de orientarea politică sau de apartenența la partide.

Copilul Traian Băsescu și-a petrecut copilăria la Basarabi, în județul Constanța. Zgâtia de atunci meșterea jocuri periculoase. „uneam carbid şi apă în groapă, astupam cu cutia şi lăsam să scoată gaze carbidul, iar de la distanţă, cu nişte feştile, dădeam foc, pentru că făceam o gaură în fund, în fundul cutiei", şi-a amintit Băsescu de perioada în care nici nu bănuia că avea să aibă cea mai mare funcție în stat.

Copilul Emil Boc, liniștit și muncitor, ardelean get-beget, născut în satul Răchițele, județul Cluj, trebuia să fie parte activă din munca de pe lângă casa de la țară. „Am făcut rame la viaţa mea, mă punea taică-miu cu maica-mea să șlefuiesc ramele", își amintește fostul premier. Emil Boc, astăzi profesor universitar, trebuia să ducă gâștele la apă sau să cosească iarba. Fostul premier este, de asemenea, printre puținii demnitari ai căror părinți au demonstrat ce înseamnă autoritatea asupra progeniturii. De Paște, tatăl lui Emil Boc i-a spart acestuia un ou în țeastă, arătându-i cine e șeful.

image

Actualul premier, Victor Ponta, a mărturisit că era și el un ștrengar când era copil. Deși învăța bine, avea tot timpul nota scăzută la purtare pentru boroboațe. Imaginea „periculoasă" l-a urmărit și în viața adultă, presa făcând multe speculații pe marginea împătimitului de raliuri.

Și președintele PDL București, Elena Udrea, își amintește cu drag de copilărie, însă a subliniat că viața nu a ținut-o mereu departe de greutăți. „Ciocolata era un lux", își amintește aceasta, aproape cu patimă. Mai ales că acum Elena Udrea nu se mai poate bucura cu aceeași libertate de „păcatul care îngrașă".

Deputatul PDL Raluca Turcan își amintește de copilărie mai degrabă instituțional: rememorează serbările de la grădiniță și de la școală și a ținut să precizeze, pentru Mediafax, că încă de la primul salariu a mers în grădinițe și școli pentru a face cadouri copiilor. Un adevărat exemplu pentru orice proaspăt ieșit de pe băncile facultății și de-abia angajat.

Deputatul PDL Raluca Turcan

Deputatul PSD Victor Socaciu îşi aminteşte mai ales de ciocolatele şi sucul de lămâie şi de portocale primite în dar.

„Beam suc de lămâie şi de portocale şi mâncam ciocolăţică «ROM» la 1,5 lei, ţin minte şi acum - era o tabletă minusculă cu lapte. Eram mândru de statutul de pionier; ţin minte că am fost făcut chiar de 1 Iunie, printre primii din clasă - eram o grupă de 5 elevi", a relatat, pentru Mediafax, Victor Socaciu.

Pe de altă parte, deputatul PNL Ludovic Orban spune că nu îşi aminteşte să fi sărbătorit 1 Iunie în copilărie.

„Nu-mi amintesc să fi sărbătorit în vreun fel ziua de 1 Iunie. Mă comportam normal, ca în restul anului", a declarat el.

Orban îi îndeamnă pe copii „să înveţe, să fie serioşi, să îşi aleagă modele corecte".

Un sfat demn de copilul care, învățând, a reușit să ajungă Ministrul Integrării Europene, Comisar European și Ministrul Afacerilor Europene indiferent de direcția bătăii vântului politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite