Blaga, despre mitingul USL: Este o megalansare la jumătate de candidaţi, adică cei ai PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Preşedintele PDL Vasile Blaga nu crede că este o coincidenţă lansarea candidaţilor USL în acelaşi timp cu Congresul PPE, arătând că, de fapt, este "o megalansare la jumătate de candidaţi", adică doar a candidaţilor PSD.

"Eu am fost de trei ori ministru de Interne şi nu prea cred în coincidenţe. Este o megalansare la jumătate de candidaţi pentru că este vorba doar de candidaţii propuşi pe listele PSD. Am înţeles că sunt discuţii la ceilalţi, la liberali", a precizat Blaga.

Blaga a adăugat că liberalii "au dojenit" PDL mult timp pentru colaborarea punctuală cu Gigi Becali în Consiliul Local, iar acum PNL îl consideră pe finanţatorul Stelei foarte bun pentru acest partid.

"Iată după ce ne-au dojenit mult timp că am colaborat în Consiliul Local punctual cu dl. Becali, cu consilierii lui, acum este foarte bun la domniile lor. O astfel de strânsură pentru că simt că sunt departe de cele 50% plus unu parlamentari pe care şi le-au propus acum câteva luni", a mai spus Blaga.

El a adăugat că nu este posibil ca lansarea candidaţilor USL să boicoteze Congresul PPE, acest lucru fiind demonstrat de prezenţa extraordinară a liderilor europeni la Bucureşti.

"Despre boicot nu poate fi vorba, pentru că prezenţa este extraordinară. Nu cred că a mai fost un congres cu o asemenea participare", a adăugat Blaga.

Lucrările Congresului PPE au început, în această dimineaţă, la Parlament, cu discursuri de deschidere ale preşedintelui partidului, Wilfried Martens, şi liderului grupului PPE, Joseph Daul.

Tot astăzi, USL îşi lansează, pe Naţional Arena, candidaţii la alegerile parlamentare, în prezenţa liderilor formaţiunilor componente, organizatorii anunţând prezenţa a 80.000 de susţinători.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite