Urmările neputinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană este victima propriilor neputinţe. Vina îi aparţine atât pentru faptul că, acum, PSD are mai puţin de 20% din intenţiile de vot, cât şi pentru criza internă a partidului.

Mircea Geoană este victima propriilor neputinţe. Vina îi aparţine atât pentru faptul că, acum, PSD are mai puţin de 20% din intenţiile de vot, cât şi pentru criza internă a partidului. Necazurile social-democraţilor s-au înmulţit mai mult ca oricând, şi asta nu din cauza respingerii moţiunii de cenzură. PSD putea ieşi onorabil din povestea cu înlăturarea guvernării de dreapta. Greşeala capitală a actualei conduceri a formaţiunii constă în disperarea cu care s-a agăţat de pulpana preşedintelui. Şi aşa a rămas.

Mircea Geoană a vrut cu ardoare să-şi vadă partidul prezent la Palatul Victoria. Nu a ţinut cont de faptul că negocierile cu PD şi Traian Băsescu l-au plasat într-o poziţie de vasalitate. Nu a luat în seamă nici avertismentele mult mai experimentatului Ion Iliescu care, în paranteză fie spus, mai poate aduce şi ceva voturi.

Practic, preşedintele în funcţie al pesediştilor urmează întocmai voinţa şefului statului. După umilinţele la care s-a supus pentru a căpăta câteva portofolii ministeriale, este pe cale să scindeze şi partidul. Întâmplător sau nu, Traian Băsescu este cel care a declarat public că Iliescu şi Hrebenciuc trebuie epuraţi din partid. Mircea Geoană pare că se bucură la gândul că preşedintele Băsescu l-ar putea considera, cândva, un partener de dialog.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite