Ungureanu îi ţine în şah pe liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii nu pot definitiva listele pentru europarlamentarele de la 25 noiembrie din cauza fostului ministru de externe, Mihai Răzvan Ungureanu (foto), care nu a anunţat încă dacă acceptă sau nu

Liberalii nu pot definitiva listele pentru europarlamentarele de la 25 noiembrie din cauza fostului ministru de externe, Mihai Răzvan Ungureanu (foto), care nu a anunţat încă dacă acceptă sau nu candidatura.

Ungureanu, căruia i s-a propus primul loc pe listă, a avut, la sfârşitul săptămânii trecute, o discuţie pe această temă cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, fără să-i comunice acestuia o decizie. Vicepreşedintele formaţiunii, Teodor Meleşcanu, a confirmat ieri că fostul şef al diplomaţiei româneşti nu şi-a făcut publice intenţiile în legătură cu alegerile pentru PE.

"Fostul ministru de externe nu şi-a confirmat candidatura pe lista noastră şi pentru noi acest lucru e foarte clar. Înseamnă că nu doreşte să-şi reconfirme candidatura", a spus Meleşcanu. El a lăsat să se înţeleagă că Ungureanu mai are timp să se decidă până la sfârşitul acestei săptămâni. "Prezenţa mea pe listele pentru Parlamentul European este o chestiune internă, care se consumă la nivel intern, în cadrul PNL, şi o voi face publică când va fi cazul.

Reţinerea mea în această privinţă este dublată şi de zvonistica accentuată din jurul prezenţei sau absenţei mele pe aceste liste", declarase Ungureanu, săptămâna trecută, pentru NewsIn.

Rezerva Cioroianu

Liberalii nu se grăbesc, însă, să definitiveze listele electorale, aşteptând rezultatul moţiunii de cenzură anunţate de PSD. Dacă demersul social-democraţilor trece şi guvernul cade, la scrutinul de la 25 noiembrie ar putea participa şi o parte dintre actualii membri ai Cabinetului.

În cazul în care Răzvan Ungureanu ar refuza candidatura, prima poziţie pe listă ar putea fi ocupată de actualul ministru de externe, Adrian Cioroianu. În atenţia liderilor PNL se mai află şi personalităţi ale societăţii civile, printre care Renate Weber sau Cristian Pârvulescu. (Bogdan Costache)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite