Ungureanu către trădătorii de la moţiune: Am să mă uit cu mare atenţie la motivele pentru se poate schimba peste noapte partidul. Este corupţie politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea opţiunilor unor parlamentari care au făcut parte din fosta Putere, la moţiunea de cenzură, reprezintă o trădare faţă de electoratul care i-a ales şi ar putea fi vorba chiar de corupţie, a afirmat luni fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, la postul B1 tv.

El a susţinut, în context, că unii dintre aceştia "au cerut favoruri, unele de funcţii, altele materiale şi, pe seama refuzului, şi-au schimbat votul", adăugând că există totodată zvonuri potrivit cărora "multe dintre voturi au fost cumpărate cu avantaje materiale". "Ce-am văzut acolo, este una dintre cele mai neplăcute situaţii în care se află democraţia românească. În momentul în care un membru al unui partid aflat la guvernare a avut brusc o revelaţie schimbându-l în pofida voinţei alegătorilor, (...) nu înseamnă trădare? Au existat şi voci publice care au spus foarte clar 'nu votez acest Guvern' dintr-un motiv foarte clar şi au fost oneşti spunând-o. Sunt zvonuri că multe dintre voturi au fost cumpărate cu avantaje materiale. În cazul acesta ce să facem, trebuie să ne gândim că trebuie pus un mercurial în sala de plen a Parlamentului 'atâta costă votul'?", a spus Ungureanu.

În opinia sa, dacă o funcţie politică ajunge să genereze astfel de situaţii, "suntem într-o mare criză politică". "Şi ceea ce s-a întâmplat atunci, în sala de plen, pe seama migraţiei controlate a unor parlamentari către Opoziţie este un puci parlamentar. Acestea sunt zvonurile care ajung la urechea mea. De exemplu, aud zvonuri că unii au cerut favoruri de la instituţiile de stat şi au fost refuzaţi şi, pe seama acestui refuz, şi-au schimbat votul. (...) Mi se pare că nu este politică, ci o jignire enormă adusă exerciţiului parlamentar şi cea mai crasă lipsă de bun simţ faţă de electorat. Drept pentru care, acestor trădători nu ai partidelor, ai ideologiei, ci ai propriului electorat, acestora le promit că am să mă uit cu foarte mare atenţie la motivele care i-au determinat să plece dintr-un partid în altul. Şi vreau şi eu să ştiu ce poate determina schimbarea dramatică a convingerilor unui parlamentar care timp de trei-patru ani a susţinut o coaliţie la guvernare şi brusc a descoperit că dincolo e mai bine. (...) Dacă aceste zvonuri sunt adevărate, atunci e vorba despre corupţie şi sper ca instituţiile statului să surprindă astfel de acte", a afirmat fostul premier.

El a adăugat că se ridică "cu toată forţa" împotriva acestui tip de atitudine politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite