Ungureanu a cedat coaliției. Va da bani primarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu, presat să dea bani pentru PDL
Mihai Răzvan Ungureanu, presat să dea bani pentru PDL

Premierul Ungureanu a fost de acord să acorde banii ceruți de arcul guvernamental pentru administrațiile locale. Dacă la ultima ședință a coaliției, Ungureanu a trântit ușa, acum a aprobat propunerea, cu anumite amendamente.

Astfel, premierul Ungureanu a fost de acord să dea banii administrațiilor locale cu condiția ca aceștia să fie folosiți pentru dezvoltarea canalelor de apă și pentru dezvoltarea infrastructurii.

O a doua condiție impusă de premierul Ungureanu coaliției a fost ca administrațiile locale să primească banii în funcție de nevoi și în funcție de datoriile pe care le au. Din acest moment, toate datele administrațiilor locale vor fi centralizate la nivel de prefecturi, urmând ca în urma prelucrării acestor date, fiecare administrație să primească finanțare de la stat.

„Primul-ministru a reuşit să convingă liderii coaliţiei să aloce fonduri către administraţiile publice locale pe baza a două principii, adică pentru proiectele europene care necesită cofinanţare şi sunt în derulare, respectiv pentru achitarea datoriilor restante, aşa numitele arierate.

Centralizarările solicitărilor vor fi făcute de prefecţi, aceştia o vor trimite către Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar ministrul Gabriel Berca o va prezenta premierului.

Vreau să mai subliniez faptul că alocările de fonduri vor fi efectuate fără a se ţine cont de culoare politică", a spus purtătorul de cuvânt al Guvenrului, Dan Suciu, citat de Mediafax.

În ultima ședință a coaliției guvernamentale, pus în fața cererii de a aloca bani administrațiilor locale, surse din interiorul coaliției au declarat că premierul Ungureanu a ieșit trântind ușa, cerându-le și miniștrilor Cătălin Predoiu și Lucian Bode să iasă împreună cu el. Se pare că liderii coaliției ar fi condiționat votul parlamentar de aceste alocări de fonduri pentru administrațiile locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite