Ungureanu sprijină drepturile comunităţii maghiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu, premierul României
Mihai Răzvan Ungureanu, premierul României

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu transmite comunităţii maghiare, cu ocazia Zilei Naţionale a Ungariei, că protecţia drepturilor minorităţilor naţionale, în vederea păstrării şi promovării identităţii etnice şi culturale, este un obiectiv principal pe care şi l-a asumat.

"În proiectul pe care mi l-am asumat în fața tuturor cetățenilor români acum o lună se regăsește la loc de seamă și protecția drepturilor persoanelor aparţinând minorităților naționale din România, în vederea păstrării și promovării identității etnice și culturale a fiecărui cetățean", a declarat Ungureanu.

Şeful Guvernului arată că acceptarea şi promovarea diversității reprezintă normalitatea europeană, iar aceste idealuri rămân valabile și în prezent în România, întărind identitatea europeană comună a celor două ţări.

"Astăzi, românii și maghiarii își doresc împreună consolidarea statului național român modern, reprezentanţii comunității maghiare din România fiind respectaţi pentru contribuţia lor eficientă la guvernarea ţării şi pentru eforturile de a întări şi promova prestigiul României în lume", a subliniat premierul.


"Pot să vă asigur că voi fi partenerul dumneavoastră în toate demersurile ce țin de exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale și de păstrarea valorilor comune, precum și de combaterea intoleranței", a conchis Ungureanu.

Guvernul a acceptat, marţi, să lanseze în dezbatere un proiect de lege solicitat de UDMR şi criticat de Opoziţie privind înfiinţarea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a unor linii cu predare în limba maghiară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite