Ungureanu: România va absorbi forţă de muncă din est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a avertizat că, după aderarea la UE, România va deveni "o pompă aspirantă de forţă de muncă" provenită în special din ţările din zona Mării

Ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a avertizat că, după aderarea la UE, România va deveni "o pompă aspirantă de forţă de muncă" provenită în special din ţările din zona Mării Negre.
"Ne putem aştepta să vină cetăţeni moldoveni, cetăţeni ucraineni, poate şi cetăţeni din zona balcanică. În mod cert însă, cetăţeni ai spaţiului pontic. Nu voi spune că vor veni cetăţeni ai Republicii China prea repede, dar îmi imaginez că vor fi foarte mulţi georgieni, vor fi foarte mulţi turci şi aşa mai departe", a arătat Ungureanu, care a apreciat că România nu este pregătită pentru această migraţie. "Ceea ce se întâmplă pe flancul sudic, să spunem aşa, al UE se va întâmpla foarte curând şi pe flancul estic", a mai spus ministrul român de externe, referindu-se la "valul imigraţionist" care pleacă din Africa şi se îndreaptă spre sudul Uniunii Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite