Ungureanu: Antonescu are acelaşi complex pe care l-a avut şi Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, ieri, la postul Realitatea TV, că în chestiuni de politică externă Crin Antonescu are acelaşi complex pe care l-a avut şi Ceauşescu, deoarece caută vinovaţii ,,în afara ţării“.

,,Acestea nu sunt declaraţii responsabile (n.r. - declaraţiile lui Antonescu referitoare la oficialii străini), sunt declaraţiile unui cetăţean care pe de-o parte habar nu are ce înseamnă politică externă sau relaţii internaţionale. Primul complex pe care l-a avut din păcate şi Ceauşescu este că dacă există probleme în România, chiar generate de domnul Antonescu sau la care participă în mod activ vinovaţii nu sunt în niciun fel actorii interni, vinovaţii trebuie căutaţi în afară, a precizat Ungureanu.

În altă ordine de idei, Ungureanu a mai spus că Antonescu are două mari probleme: „În primul rând, pentru domnia sa politica indiferent că este internă sau internaţională este o chestiune de persoane, o personalizează. Coboară totul la nivelul interacţiunii domniei sale directe cu altcineva. Eu chiar cred că domnia sa nu înţelege altfel lumea decât personalizând. (..) Şi al doilea lucru pe care domnia sa nu îl cunoaşte este că nimeni nu i se adresează nici preşedintelui interimar, nici guvernului, miniştrilor, din altă ţară venind în calitate personală. Oricine calcă pragul Preşedinţiei sau al Palatului Victoria în încercarea de a închega un dialog cu personalităţile politice ale momentului o face sub presiunea imperativă a exprimării unui mandat“.

După întâlnirea pe care a avut-o cu asistentul lui Hillary Clinton, Phillip Gordon, Antonescu a declarat că oaspetele american a venit cu nişte lucruri incorecte despre situaţia din România.

„Nu ştiu în ce măsură opinia domniei sale s-a schimbat, după spiritul declaraţiei pe care a dat-o presei la plecare am speranţa că da, dar e clar că şi Departamentul de stat şi cei din politica americană s-au interesat de situaţia din România, aveau informaţii incorecte", a afirmat Antonescu luni după întâlnirea cu Gordon. 

De asemenea, tot luni, la un post TV, el a mai spus că ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, este părtinitor, fiind în favoarea lui Traian Băsescu,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite