Băsescu citea codurile de procedură: " De aceea am întârziat la inundaţii nu pentru că nu m-au interesat efectele inundaţiilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a declarat la Televiziunea Română că, în primele zile de inundaţii, citea cele două coduri de procedură pe care trebuia să le promulge.

"Am văzut la începutul perioadei de inundaţii o oarecare agresivitate a presei referitor la lipsa preşedintelui de la inundaţii. Acea perioadă a coincis cu promulgarea celor două coduri (codul de procedură penală şi codul de procedură civilă - n.r), legi fundamentale. Obişnuiesc să citesc legile pe care le promulg. Am dedicat două zile citirii acestor legi şi dezbaterii lor cu specialiştii din Preşedinţie. De aceea am întârziat la inundaţii, nici pentru că am fost bolnav, nici pentru că nu m-au interesat efectele inundaţiilor", a declarat Traian Băsescu.

Citiţi şi:

Băsescu: "Există şanse reale ca salariile să revină la nivelul iniţial"

Potrivit acestuia, la inundaţiile în care şi-au pierdut viaţa 25 de persoane, "autorităţile au acţionat mai bine ca niciodată". "Cea mai mare parte dintre victime sunt efectele unor întâmplări nefericite sau a alegerii lor", a adăugat şeful statului. "La Dorohoi am dubii serioase că populaţa a fost la timp informată", a ţinut să precizeze Băsescu.

Noua formă a legii ANI a compromis România

În ceea ce priveşte forma sub care a trecut de Paralament noua lege de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), şeful statului este de părere că România s-a discreditat în faţa partenerilor europeni şi că acest lucru se va reflecta în raportul pe Justiţie al Comisiei Europene din iulie.

 "Există riscul să fim decuplaţi de Bulgaria şi în mod cert raportul pe România va fi mai aspru. (...) România s-a compromis din punctul de vedere al credibilităţii. Legea promulgată, şi nu am cum să nu o promulg, anulează şi munca de până acum a Agenţiei" (Agenţia Naţională de Integriate - n.r).

De asemenea, preşedintele a declarat că senatorul UMRD Gyorgy Frunda a avut, în cazul modificărilor la Legea ANI din Comisia senatorială pe care o conduce, o poziţie împotriva intereselor României, ţară care s-a compromis din punct de vedere al credibilităţii.

"Domnul Gyorgy Frunda a avut o poziţie împotriva intereselor României nu pentru că e ungur, ci pentru că, probabil, are de ascuns ceva, el şi clientela lui", a spus Băsescu, întrebat cum comentează faptul că un membru al coaliţiei a contribuit la o schimbare importantă a unei legi care este monitorizată de Comsia Europeană.


Traian Băsescu a apărut pentru prima oară la TVR de la câştigarea celui de-al doilea mandat în fruntea statului. Traian Băsescu a declarat în timpul campaniei electorale din 2009 că "nu va mai călca la televiziunea publică, cât timp instituţia este condusă de Alexandru Sassu". Sassu, cunoscut ca un apropiat al PSD, a fost schimbat din funcţie, locul său fiind luat de Alexandru Lăzescu.

CITEŞTE ŞI:

Digul de la Săuceşti, ridicat de mântuială 

Bacău: Şi-a făcut singur dig în faţa casei 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite