Un nou meci electoral la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ocuparea fotoliului de deputat rămas liber în urma decesului lui Palfi Mozes Zoltan (UDMR) ar putea fi un nou prilej pentru Putere şi Opoziţie să-şi testeze forţele electorale, după meciurile recente din Neamţ şi Maramureş.

Pe locul deputatului ­UDMR ales în circumscripţia electorală numărul 13 din Cluj, colegiul uninominal 9, s-ar putea lupta atât UDMR, PDL, cât şi Opoziţia, care anunţase însă că refuză să mai participe la alegeri parţiale, după "frauda" de la precedentul scrutin parţial. "Nu ştim ce vom face, nu am discutat, o să stabilim exact în coaliţie", a declarat prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase, chestionată dacă democrat-liberalii vor veni cu un candidat propriu sau dacă îl vor susţine pe cel nominalizat de UDMR. Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a declarat că nici măcar nu ştie dacă vor fi organizate alegeri parţiale. "Chiar nu ştiu, deocamdată mă ocup de înmormântare", a spus Mate Andras.

Discuţii la USL

Palfi Mozes Zoltan care a decedat luni obţinuse mandatul la redistribuire, de pe locul patru, cu 1.825 de voturi, chiar dacă, în colegiul său, candidatul democrat-liberal, Minodora-Susana Luca, ieşise pe primul loc, cu 7.177 de voturi. În acelaşi colegiu, la alegerile din 2008, pe locul doi s-a situat candidatul PSD+PC, Iosif Zăgrean, însumând 2.811 voturi, iar pe trei a fost liberalul Gheorghe Marius Bălaj, cu 2.060 de voturi.

„Nu am desemnat candidatul, e mult prea devreme. Iar ultima declaraţie a preşedintelui Victor Ponta legată de alegerile parţiale a fost aceea că s-ar putea ca USL să nu mai desemneze candidaţi atât timp cât aceste scrutinuri sunt organizate de PDL", a declarat pentru „Adevărul" purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Radu Moldovan. El a adăugat că subiectul privind desemnarea candidatului USL la alegerile parţiale ce se vor organiza la Cluj va fi discutat lunea viitoare în şedinţa conducerii USL.

„Nu mai participăm la alegeri parţiale până când nu se vor face modificări în legislaţie şi până când nu se vor sancţiona persoanele care s-au făcut vinovate de mită electorală. Este total inutil să participăm la alegeri cât timp oamenii sunt cumpăraţi cu pachete. Nu dorim să legitimăm prin participarea noastră la alegeri o Putere coruptă", declara Victor Ponta la 19 august, cu două zile înaintea alegerilor parţiale desfăşurate la Neamţ şi Maramureş. De altfel, USL a suferit o înfrângere la Neamţ, colegiu pe care îl câştigase în 2008.

Deputatul UDMR Palfi Mozes Zoltan a murit, luni seară, la Clinica de Chirurgie din Cluj-Napoca, unde fusese internat în urmă cu două săptămâni în comă diabetică. În vârstă de 67 de ani şi de profesie meteorolog, Palfi Mozes Zoltan era căsătorit şi avea doi copii. Înainte de a fi deputat, el a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite