Udrea şi Oprea au „sărit“ peste votul la legea MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, şi cel al Apărării, Gabriel Oprea, au pus umărul, marţi, la respingerea proiectului de lege privind concedierea poliţiştilor. Deşi se aflau în sală, cei doi miniştri nu şi-au exprimat votul, nefiind nici măcar înregistraţi pe listă ca prezenţi, după cum reiese din evidenţa Camerei Deputaţilor.

„Păi, dacă nu apar ca prezenţi, înseamnă că n-au băgat bine cartelele în aparat....", a încercat o scuză liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. Se pare însă că „accidentul" s-a petrecut doar la concedierea poliţiştilor, din moment ce atât Elena Udrea, cât şi Gabriel Oprea au votat la proiectele de dinaintea şi de după actul normativ cu pricina. Ambii miniştri declară însă că susţin proiectul şi găsesc fiecare câte o explicaţie pentru cele întâmplate. 

„Referitor la neînregistrarea votului meu, nu poate fi vorba decât de o eroare", a susţinut Elena Udrea.  „Faptul că nu am fost înregistrat în evidenţa electronică şi nu am putut să-mi exercit votul este rezultatul unei conjuncturi de natură organizatorică", a răspuns şi Gabriel Oprea.

Întrebat cum se explică eroarea de care vorbea Elena Udrea, secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, s-a cam bâlbâit:  „Instalaţia fusese verificată de câteva ori înainte de vot, dar poate s-a defectat între timp, că e vorba de o instalaţie... sau poate cartela era plină de praf, sau poate nu a fost pusă unde trebuie...Nu ştiu dacă s-a defectat şi la domnul ministru Oprea... nu ştiu să vă răspund". 

“Nu am putut să-mi exercit votul din cauza unei conjuncturi de natură organizatorică. "
Gabriel Oprea
ministrul Apărării

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite