Udrea acceptă "ca ultimă soluţie" eutanasierea câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat că ar accepta şi eutanasierea câinilor vagabonzi, ca ultimă soluţie, apreciind că politicienii abordează cu ipocrizie acest subiect.

"Ca ultimă soluţie, dacă nu se găseşte o altă soluţie de către comunitate, aş fi de acord şi cu această soluţie a eutanasierii... Politicienii întotdeauna sau în cea mai mare parte sunt ipocriţi, pentru că o parte a societăţii înţelege că oricare ar fi până la urmă soluţia pe care o găsim, la final nu trebuie să mai avem câini fără stăpân pe stradă, care pun în pericol viaţa oamenilor, iar altă parte a societăţii desigur că apără până la capăt şi fără să genereze neapărat soluţii alternative drepturile animalelor fără stăpân. Politicienii oscilează între aceste două categorii ale electoratului şi de foarte multe ori se comportă ipocrit. Am cerut dezbatere publică şi găsirea de soluţii înainte de această ultimă variantă, cea a eutanasierii", a afirmat Elena Udrea la RFI.

Comisia pentru Administraţie publică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, proiectul de lege privind câinii fără stăpân, stabilind că animalele vor fi ţinute 30 de zile în adăposturi, după care autorităţile locale vor decide ce fac cu acestea - le sterilizează sau le eutanasiează.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite