Udrea continuă răfuiala cu comisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Udrea continuă răfuiala cu comisia
Udrea continuă răfuiala cu comisia

Ministrul Turismului i-a sfidat pe deputaţii care o anchetează, preferând să prezinte public dosarele ministerului.Elena Udrea a prezentat 15 dosare privind campaniile derulate de ministerul său, în cadrul evenimentului „Ziua documentelor deschise“.

Udrea a pus pe masa din grupul parlamentar al deputaţilor democrat-liberalilor 15 dosare privind campaniile derulate de minister în timpul mandatului său. Documentele prezentate conţineau detalii referitoare la campaniile organizate de minister, oferte de publicitate internaţională şi concertul lui Goran Bregovici.

Ministrul Turismului a susţinut că acesta este un act de transparenţă la minister, în condiţiile în care, în prezent, „dreptatea nu se mai face în Justiţie, ci se votează în Parlament“. Democrat-liberala s-a folosit de prilej pentru a lansa un nou atac la adresa PSD şi a PNL, care „au ajuns să decidă ce este legal şi corect“.

Invitaţie la dans pentru comisia de anchetă

În timp ce era aşteptată la Parlament pentru a prezenta informaţiile din dosare, Elena Udrea le trimitea deputaţilor din comisia de anchetă invitaţii la dans pe muzică tradiţională, din Râşnov, unde a semnat două contracte de finanţare europeană pentru dezvoltarea turismului.

După ce a dansat „Zărzărică, zărzărea“ alături de un ansamblu de muzică populară, Elena Udrea le-a transmis membrilor comisiei de anchetă că ar face mai mult bine dacă ar promova turismul decât ceea ce fac în prezent. 

De altfel, deputaţii care o anchetează nu au privit cu ochi buni ideea Elenei Udrea de a organiza „Ziua documentelor deschise“. Social-democratul Nicolae Bănicioiu, cel care conduce audierile în lipsa liberalului Ludovic Orban, a comentat că demersul reprezintă doar „o corespondenţă internă a PDL“.

Prezentarea făcută de Elena Udrea a venit la câteva ore după finalizarea audierilor în comisia parlamentară care o anchetează. În faţa deputaţilor s-a prezentat Amalia Năstase, directorul firmei Eventures Concept Solution, care a organizat evenimentul de la Paris din 5 iunie pentru lansarea campaniei „Romania, land of choice“.

Printre replicile acide servite parlamentarilor, Amalia Năstase a explicat că firma sa a fost capabilă să organizeze într-o singură zi evenimentul respectiv, chiar dacă a aflat, la 3 iunie, că este câştigătoarea licitaţiei.

image

Îi invit pe toţi cei din comisia de anchetă să danseze şi ei pe muzică tradiţională românească. Pot face lucruri mai utile pentru turism decât cele pe care le fac acum!

image


Elena Udrea
ministrul Turismului

Plăcintă, la control

Şi ministrul democrat-liberal al Tineretului, Sorina Plăcintă, va fi verificată de Comisia Juridică din Senat, care i-a solicitat ieri documente care să dovedească faptul că, în calitate de senator, nu s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Plăcintă a declarat că nu a consemnat în declaraţia de avere pe 2008 statutul de acţionar la firma Milcofil SA pentru că a devenit acţionar al acestei societăţi la 26 mai 2009, situaţie pe care o va prezenta în declaraţia de avere pe 2009.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite