Udrea, "femeia-bibelou", împotriva discriminării pozitive în politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Femeia-bibelou" nu are ce căuta în politică, a lăsat să se înţelagă, ieri, liderul PSD, Mircea Geoană, în cadrul unei reuniuni marcate de rolul pe care îl joacă femeile în societate şi

"Femeia-bibelou" nu are ce căuta în politică, a lăsat să se înţelagă, ieri, liderul PSD, Mircea Geoană, în cadrul unei reuniuni marcate de rolul pe care îl joacă femeile în societate şi în politică. "Sunt complet împotriva tabloidizării prezenţei femeii în politică doar pentru că este frumuşică, decoltată şi apare la nu ştiu ce fel de ziar de scandal", a afirmat Geoană, partizanul aplicării politicilor afirmative. "Nu trebuie să ne mulţumim la a face cozonaci de Paşte şi a-i duce în căminele de bătrâni sau a duce bomboane copiilor de 1 Iunie, politica presupune altceva", a replicat secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, direct vizată de remarcile de sorginte social-democrată.

"Să luptăm cu armele bărbaţilor!"


De altfel, femeile politician prezente la simpozion au marşat pe ideea necesităţii implicării femeii în societate şi politică, a accederii la cele mai înalte foruri de decizie prin propriile competenţe, şi nu prin discriminarea pozitivă practicată de bărbaţi. "Oricât ne-am dori să fim menajate, iar tratamentul pentru femei în politică să fie unul moderat, eu cred că trebuie să acceptăm că, atât timp cât considerăm că avem aceleaşi competenţe ca şi bărbaţii, trebuie să luptăm cu armele specifice lor", a mai spus Udrea. (Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite