Udrea: Am arătat că se poate munci pe tocuri şi între două vizite la coafor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat azi că atunci când a intrat în politică a fost sfătuită să se transforme în "femeia-bărbat" pentru a fi luată în serios. La şapte ani distanţă, se mândreşte că n-a ascultat acest sfat şi susţine că a demonstrat că se poate munci pe tocuri.

"Când am pornit în politică, mi s-a recomandat să mă transform în femeia bărbat ca să fiu credibilă, însă am refuzat pentru că mi s-a părut nedrept", le-a spus Udrea femeilor din PDL, la Convenţia Naţională a organizaţiei.

Ea a arătat că, după ani de zile, a demonstrat că o femeie "poate munci pe tocuri" şi poate munci dacă merge la coafor. Elena Udrea a mai acuzat lipsa de solidaritate a femeilor atunci când sunt ironizate de bărabţi, precum Victor Ponta pentru genţi, pantofi, coafor.

"Nu multe luăm atitudine când colegele noastre sunt ironizate de bărbaţi precum Victor Ponta pentru lucruri pe care cu siguranţă le regăseşte şi acasă, la soţia lui - pantofi, genţi, coafor. Ok. Femeile merg la coafor! Şi ce dacă? Muncim mai puţin din cauza asta?", a spus Udrea, fiind aplaudată de participante.

Vicepreşedintele democrat-liberal a mai susţinut că acum este "eliberată de orice complexe", deşi femeile care fac politică sunt discriminate.

Udrea a criticat şi faptul că nu multe femei au reacţionat atunci când o colegă din alt partid a fost umilită public cu un filmuleţ sau atunci când Monica Iacob Ridzi, fiind însărcinată, era "chinuită şi umilită" de bărbaţi politicieni.

"Puterea se ia, nu se oferă"

Ministrul Dezvoltării le-a recomandat femeilor din PDL să nu uite de unde au plecat şi să ajute la promovarea altor femei atunci ajung în diferite funcţii, dându-se exemplu pe ea însăşi. Udrea a susţinut că, atunci când avut de ales între mai mulţi candidaţi pentru o funcţie, a ales întotdeauna o femeie, dacă aceasta avea aceeaşi competenţă cu alţi aspiranţi bărbaţi.

Deviza sa, pe care a împărtăşit-o şi democrat-liberalelor, este "puterea se ia, nu se oferă". "Cu cât mai puţin dependente financiar de bărbaţi sunt femeile, cu atât mai egal le va fi statutul", le-a mai transmis soţia omului de afaceri Dorin Cocoş.

Nu iertaţi orice face bărbatul

Elena Udrea a ţinut să le dea sfaturi şi tinerelor din PDL, criticând modul în care mamele îşi educă fiicele. Concret, ea a sancţionat mentalitatea de femei obediente şi indulgente care le este insuflată acestora şi le-a sfătuit să nu ierte orice la un bărbat.

Democrat-liberala a mai spus că la discuţiile privind rolul femeii în politică este bine să participe şi bărbaţi pentru ca reuniunea să nu pară ca o "terapie de grup".

Udrea le-a îndemnat pe femeile din PDL să le aleagă pe cele mai active, arătând că, dacă se va introduce meritocraţia, ponderea acestora în funcţii importante va fi foarte mare. "Atât de multe femei în funcţii publice, pe cât de competente şi integre suntem!", şi-a încheiat Elena Udrea discursul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite