Udrea: Nu aş putea să stau departe de muncă mai mult de câteva luni dacă aş fi mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că îi este greu să spună ce variantă ar prefera dacă ar fi mamă, însă, în mod sigur, nu ar putea să stea departe de muncă mai mult de câteva luni.

"Eu am o colegă care a venit la muncă, era chiar campania electorală, la două săptămâni după ce a născut. Mi-e greu să spun ce aş face eu dacă aş fi mamă, pentru că lucrurile acestea le ştii doar dacă ţi se întâmplă. Cu siguranţă că nu aş putea să stau departe de muncă mai mult de câteva luni", a spus ministrul, ca răspuns la întrebarea ce ar face dacă ar fi mamă: să stea acasă să-şi crească copilul pe bani mai mulţi şi pe o perioadă mai scurtă sau pe bani mai puţini şi pe o perioadă mai lungă.

Udrea a afirmat în schimb că este sigură că PDL şi partenerii de coaliţe vor alege cea mai bună variantă dintre cele aflate în lucru. "Sunt mai multe variante de lucru, toate au în vedere interesul copilului, în primul rând", a adăugat ministrul Dezvoltării.

Ea a mai spus că  democrat-liberalii vor sprijini proiectele de construire de creşe, urmând ca, printr două proiecte aprobate de CGMB, până în 2012 să fie deschise 13 noi creşe în Bucureşti, care vor ajuta 212 mame să se întoarcă la locul de muncă, şi 60 de grădiniţe.

"Cei care critică partidul în afară ar trebui sancţionaţi"


În cadrul conferinţei de presă, Elena Udrea a mai spus că ar trebui să existe sancţiuni pentru cei care critică public PDL, arătând că "partidul nu este o gloată sau o cloacă la care fiecare vine şi spune ce vrea".

"Cred că ar trebui să existe sancţiuni, partidul nu este o gloată, partidul nu e o cloacă la care fiecare vine şi spune sau pe lângă care fiecare vine şi spune ce vrea. În partid trebuie să existe o anumită disciplină, care să însemne categoric dezbateri pe orice subiect", a spus Udrea,  comentând astfel declaraţiile deputatului Sulfina Barbu privind posibilitatea existenţei corupţiei în PDL.

 "Ca să vorbeşti despre cineva că este corupt nu te poţi baza pe ce scrie presa. Trebuie să existe decizii ale instanţelor de judecată, altfel fiecare dintre noi poate crede despre celălalt că este corupt doar pentru că altcineva spune acest lucru. Cred că trebuie să fim extrem de atenţi atunci când aruncăm astfel de cuvinte", a mai spus preşedintele PDL Bucureşti.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat sâmbătă că percepţia publică faţă de corupţia din cadrul PDL probabil că are "un sâmbure de adevăr", apreciind însă că eurodeputatul Cristian Preda, care a criticat acest aspect, vede lucrurile "puţin altfel" de la Bruxelles decât sunt ele în realitate.

Preda a declarat, vineri, că unul dintre principiile "de bază" ale PDL este acela potrivit căruia orice corupţie a unui politician este iertată dacă respectivul are performanţă electorală, un altul fiind şi "dispreţul profund pentru idei".

"Interesul lui Oprescu pentru promovarea turismului în Capitală este doar la nivel declarativ"

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a criticat preocuparea primarului general Sorin Oprescu pentru promovarea turismului în Capitală, afirmând că este doar la nivel  "declarativ".

"Interesul pentru accesarea fondurilor europene este dovedit de activitatea pe care domnul primar Oprescu o are, de lipsa de proiecte pe care Primăria o dovedeşte, iar interesul pentru turism este la fel ca orice altceva ce a făcut domnul Oprescu în ultimul timp, doar declarativ, doar explicat pompos la televizor, superficial, lipsit de consistenţă. Poate aşa-zisele proiecte sunt de fapt idei puse pe o pagină cu care să încercăm să arătăm că ne ocupăm şi de altceva decât recorduri de gen Moş Crăciun", a spus Udrea, duminică, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a acuzat Primăria Capitalei şi conducerea acesteia că se preocupă doar declarativ de transformarea Bucureştiului într-un oraş turistic, susţinând că, până în acest moment, pe Programul Operaţional Regional gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Sorin Oprescu nu a depus niciun proiect şi nu a accesat fonduri europene. Mai mult, din cele aproximativ 50 de milioane de euro alocate pentru axa 5.3, privind dezvoltarea şi promovarea turistică, Primăria, până la 11 noiembrie, nu a reuşit să depună niciun proiect."Mi se pare derizorie preocuparea domnului primar general Sorin Oprescu, de ieri, de a arăta cât interes are pentru promovarea turismului cu două pliante în mână...", a menţionat Udrea, care a criticat şi declaraţiile lui Oprescu legate de reabilitarea monumentelor istorice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite