Udrea: Acuzaţia de trafic nu are nicio susţinere în situaţia de fapt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a transmis un drept la replică în legătură cu interviul procurorului Ciprian Nastasiu difuzat de Realitatea TV. Ea consideră "inadmisibil şi condamnabil" faptul că a fost transformată "într-o ţintă".

Elena Udrea a explicat că în dorarul Alro a avut calitate de martor, iar după soluţionarea acestuia de către instituţiile competente ale statului s-a constatat că "nu a existat nicio încălcare a legii".

ncercând să creaţi impresia că aş fi încălcat legea în exercitarea atribuţiilor pe care le-am avut în anul 2005, în calitate de şef al Cancelariei la Administraţia Prezidenţială, vehiculaţi, fără discernământ, declaraţiile, mincinoase ale fostului procuror Ciprian Nastasiu. El susţine, în mod iresponsabil, că aş fi beneficiat de 4 milioane de euro pentru rezolvarea problemei contractuale a Grupului ALRO. În realitate, cei 4 milioane de euro reprezintă suma pe care societatea respectivă a plătit-o "băieţilor deştepţi" de la Energy Holding pentru ca aceştia din urmă să renunţe la comisionul de intermediere a energiei furnizate către ALRO Slatina, tranzacţia fiind devoalată publicului chiar de preşedinte, în mai 2006", a transmis Elena Udrea, în dreptul la replică publicat pe realitatea.net.

"Referitor la acuzaţia de trafic pe care aţi formulat-o, acuzaţie ce nu are nicio susţinere în situaţia de fapt, comiterea unei asemenea fapte ilicite ar fi presupus obţinerea de avantaje de către firma ALRO în urma audienţelor la Preşedinţie. Dimpotrivă, în mod evident şi public asumat, la întâlnirile de la Administraţia Prezidenţială, compania nu a făcut decât să comunice reprezentanţilor statului puncte de vedere şi un memoriu. Pe memoriu a fost pusă o rezoluţie oficială, de "rezolvare conform legii", iar documentul a fost trimis mai apoi la Guvern", a adaugăt Elena Udrea.

"Consider că este inadmisibil şi condamnabil faptul că m-aţi transformat într-o ţintă a atacurilor dumneavoastră pornind de la un dosar în care am avut calitate de martor şi care a fost soluţionat de către instituţiile competente ale statului constatându-se că nu a existat nicio încălcare a legii", a încheiat Elena Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite