USL e de acord cu schimbarea Constituţiei după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Crin Antonescu îl atacă pe şeful statului
Victor Ponta şi Crin Antonescu îl atacă pe şeful statului

USL solicită consultarea Parlamentului cu privire la angajamentele asumate în cadrul Consiliului European şi anunţă că este de acord cu modificarea Constituţiei doar după alegeri, menţionând că revizuirea Legii fundamentale se poate face cu atât mai rapid cu cât vor fi organizate alegeri mai repede.

"Uniunea Social Liberală solicită consultarea Parlamentului cu privire la angajamentele asumate în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL anunţă că este de acord cu modificarea Constituţiei doar după alegeri, cu un Parlament legitim. Dat fiind că este vorba despre un subiect cu implicaţii majore pe termen lung pentru România, dar şi pentru Uniunea Europeană, din care ţara noastră este parte, consultarea cu toate forţele politice şi instituţiile relevante în materie ar fi trebuit să aibă loc anterior deplasării la Bruxelles ", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele PNL Crin Antonescu şi preşedintele PC Daniel Constantin.

USL solicită preşedintelui consultarea "de îndată" a Parlamentului, ca organism reprezentativ suprem, cu privire la angajamentele asumate de statul român prin Acordul convenit în cadrul Consiliului European.
De asemenea, USL reia solicitarea formării imediate a unui comitet tripartit anticriză Putere-Opozitie-BNR, pentru a discuta soluţii de depăşire a actualei situaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite